08

Genre
New Orleans

NO Pareto

NO Pareto kwam er na een bezoek aan het wonderschone en betoverende New Orleans.

Gehypnotiseerd door de lokale cultuur en muziek besloot dit jonge Vlaamse vijftal om al dit moois terug mee naar huis te brengen, terug naar België. NO Pareto werd afgelopen jaar opgericht.

Dit betekende natuurlijk jammer genoeg dat al hun eerste optredens als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar er is nu beterschap. Zodat we die onmetelijke diversiteit aan muzikale invloeden die New Orleans heeft gekend, kunnen delen. De fijnste muziek, recht uit New Orleans.

Met hun zachte, gelukzalige muziek proberen ze hun publiek te vervoeren naar één van de mooiste plekken op aarde.

 

NO Pareto bandfoto

Jan D'Haene

Als kind hoorde ik constant muziek in mijn hoofd, een soort eindeloze mixtape. Van muzikale lijnen, tot veredelde geluiden, alles paste uiteindelijk in een soort verhaal, een film, een droom.

Mijn muzikale scholing omvat drie jaar trompetles bij Rudy Reunes. Toen mijn broer in 2004 uit het leven stapte begon ik mij te concentreren op piano. Uren en dagen zat ik achter die ontelbare toetsen. Ik sloot mijn ogen, en liet mijn hart vertellen. Akkoorden uitzoeken, en veel ‘prutsen’, laat mij voorzichtig de term ‘art brut’ hanteren. Uiteindelijk verliep mijn verdere muzikale zoektocht samen met het rouwproces van mijn broer. Of, het was het rouwproces.

De daaropvolgende jaren waren een turbulente periode vol nieuwe ontdekkingen. Ik ging naar de meest uiteenlopende genres luisteren, nam zoveel mogelijk in mij op. Mijn spirituele reis naar New Orleans en de vele nachtelijke jamsessies in de Gentse (underground)scene bedank ik nog steeds als mijn start als performer.  

Mensen raken met mijn muziek, dat was mijn plan. Mijn gevoelens. Mijn verdriet. Mijn geluk. Mijn ziel. Ik wou het allemaal met de wereld delen.  Mijn kinderlijke verwondering  en eeuwige zoektocht naar avontuur genereren een innerlijke creatieve frisheid, en zijn een natuurlijke stimulans om nieuwe contacten te blijven leggen.

Heden speel ik trompet, cornet  en diverse toetsen bij uiteenlopende formaties waar ik in mijn eigen stijl , mijn verhaal mag vertellen.  De andere tijd ben ik volop aan het experimenteren met improvisatie, elektronica en effecten bij Installatiekunst, theater,  en componeer ik voor beeld/film/docu.

cornet
Jan d'Haene poseert met zijn cornet  zwart wit foto

Xavier Saget

Xavier Saget Startte op 6-jarige leeftijd met klarinetlessen van zijn vader. Nadien kwam daar saxofoon bij, om vervolgens naar het conservatorium van Gent te gaan. Daarnaast volgde hij ook verschillende opleidingen in de Antwerpse Jazzstudio. Hij volgde workshops bij Eddy Daniels, de bekende Amerikaanse klarinet- en saxofoonspeler, speelde in verschillende big bands, soul bands en combo’s in België en daarbuiten, in Parijs, Den Haag, Dortmund, Berlijn, Londen, ... 

Hij begeleidde reeds een behoorlijk breed spectrum van bekende artiesten en bands zoals: Freddy Sunder, Benny Neyman, Vaya con Dios, Raf van Brussel, Kid Coco, Geena Lisa, Tars Lootens, Boogie Boy en de Ierse bluesband: 'The Mary Stokes Band'. Hij speelde ook het voorprogramma van 'The Temptations' tijdens hun concerttournee in Nederland. 

sax
klarinet
Xavier Saget aan de sax

The Patio Houses

Hendrik Speecqvest 54, Mechelen

Het oude magazijn van een parfumeriegroothandel uit de jaren veertig , nu omgedoopt tot "het atelier" biedt faciliteiten voor sfeervolle gelegenheden.

Culinaire wandelingen en degustaties zijn mogelijk in de authentieke herenkamers, de met daglicht overgoten patiokeuken of de patiotuin met de borrelende waterpartij. 

De gastentafel is seizoensgebonden met een knipoog naar de wereldkeuken. Er zijn ook twee gastensuite kamers.

het atelier van The Patio Houses
gastentafel van The Patio Houses
voorgevel The Patio Houses
publiek in The Patio Houses
tuin in The Patio Houses
tuin bij The Patio Houses
eigenaars van The Patio Houses
publiek in The Patio Houses