Esther Van Hees

Geboortejaar
1991

Esther Van Hees (1991) afkomstig uit België, behaalde een bachelor jazz zang aan het conservatorium van Tilburg gevolgd door een master jazz zang aan het conservatorium van Amsterdam. In 2013, haar bachelor afstudeerjaar, mocht zij de conservatorium talent Award in ontvangst nemen.

In 2013 bracht Esther haar debuut EP ‘ Got Wings’ uit, in 2016 en 2018 bracht zij 2 albums uit onder de naam ‘Esther en Mateusz’ met gitarist Mateusz Pulawski. In 2019 bracht Esther onder haar eigen naam een album uit met bewerkingen van Nederlandstalige nummers van oa Ramses Shaffy met Jeroen van Vliet op piano en Miguel Boelens op sax. Met deze band werkt ze momenteel toe naar een 2de album.

Het tweede project waar Esther momenteel actief mee is heet ‘Blue Sands’, een duo met elektrische bassist Reindert Kragt (die ze ontmoette in 2013 tijdens de conservatorium Talent Award finale waar Reindert ook aan meedeed) In 2020 bracht het duo hun EP ‘Flowers made of clay’ uit en in de lente van 2022 zal hun eerste volledige album uitkomen. Naast deze projecten is Esther zangeres bij het sextet ‘ Islander’s Dilemma’ van Spaanse trompettist Natanael Ramos. Met deze band tourde ze al in Tenerife, Colombia en Chile.

Sinds 2020 is Esther (online) werkzaam als docent zangtechniek op het conservatorium van Suriname.

zang
Esther Van Hees zingt