Pega Loca

In 2016 leren Eric van de Kerkhof en Erik Fleuren elkaar kennen.

Ze delen hun voorliefde voor zelf geschreven akoestische muziek. Aan creativiteit geen gebrek. Inspiratie uit verre windstreken, jarenlange ervaring en toewijding resulteren in unieke gitaarcomposities ondersteund door eigenzinnig baswerk.

Onder de naam Pega Loca en met een nieuw programma reizen ze door muzikale landschappen, en staan stil bij melodieuze panorama’s. Hun vakmanschap was gedurende de laatste jaren te bewonderen op diverse festivals en theaters door heel Nederland.

In september 2021 verscheen het debuutalbum genaamd La Brecha. De eigen composities van Pega Loca hebben tijdens de liveconcerten verschillende fases doorlopen om uiteindelijk op een fantastisch album te belanden. Aangevuld met een drietal gerenommeerde muzikanten uit de Nederlandse muziekscene worden er een achttal composities opgenomen.

Het resultaat is een aanstekelijk akoestisch authentiek geluid met pakkende ritmes en melodieën die worden afgewisseld met hier en daar lyrische viool partijen en Spaanstalige zang.

De titel La Brecha verwijst naar het overbruggen van kloven. Pega Loca wil met muziek mensen en culturen dichter bij elkaar brengen.

Pega Loca
Pega Loca tijdens Jazzathome 2023

Eric Van de Kerkhof

Geboortejaar
1969

Geboren in Weert (NL) begon Eric op 12-jarige leeftijd gitaar te spelen, geïnspireerd door het klassieke Kiss album "Alive 1".

Tegen de tijd dat Eric de leeftijd van twintig bereikte, trad hij op in verschillende bands. Het meest opvallende uit deze periode van zijn carrière was de band DREAMER waar hij ook de leadzanger was. Met deze band won hij een wedstrijd "NU of NOOIT". De band speelde als openingsact op het PINKPOP festival. In deze periode speelde Eric ook in een rock to soul bluesband waarmee hij heen en weer reisde door Nederland om live optredens te doen. In 1994 werd Eric op drieëntwintigjarige leeftijd gevraagd voor de band MENNEN. Het eerste album kwam uit in 1995 en was succesvol in Japan en Italië.

Tussen de optredens door werd Eric gevraagd om clinics te geven voor ESP gitaren en HUGHES en KETNER versterkers.

Tussen 1996 en 2006 nam Eric nog 4 studio albums op met MENNEN. Na gewerkt te hebben met producer Erwin Musper (Van Halen, Def Leppard) in de Wisseloordstudio's in Nederland, begon MENNEN met het opnemen van hun zesde album in de USA (Cincinnati) in Erwin's eigen studio. Ze deden daar ook een paar shows, met hun tweede live album "Freak ALIVE" als resultaat.

Eric studeerde de laatste vier jaar jazzgitaar, zeer geïnspireerd door Al di Meola. Eind 2006 schreef hij 7 stukken voor zijn eerste solo album.

In 2007 Eric besloot de band Mennen te verlaten om zich te concentreren op zijn solocarrière. Hij neemt zijn eerste album "Perfect Lives" op. Dit album is een mix tussen latin - jazzrock - fusion wat totaal anders is dan de muziek die hij in het verleden schreef. Het was een echte uitdaging.

gitaar
Eric Van de Kerkhof  speelt gitaar

Erik Fleuren

Erik Fleuren legt een stevig bastapijt en schrijft voor enkele nummers van Pega Loca de Spaanse teksten.

Hij woonde een aantal jaren in Venezuela waar hij met verschillende bands door het clubcircuit toerde. Daar maakte hij ook met kennis met diverse bekende en minder bekende Latin ritmes.

basgitaar
Erik Fleuren  speelt basgitaar

’n Dipje Salsa, ’n Vleugje Jazz, ’n Teentje Rock vermengd met ’n verfrissend Iberisch Briesje!