Eric Van de Kerkhof

Geboortejaar
1969

Geboren in Weert (NL) begon Eric op 12-jarige leeftijd gitaar te spelen, geïnspireerd door het klassieke Kiss album "Alive 1".

Tegen de tijd dat Eric de leeftijd van twintig bereikte, trad hij op in verschillende bands. Het meest opvallende uit deze periode van zijn carrière was de band DREAMER waar hij ook de leadzanger was. Met deze band won hij een wedstrijd "NU of NOOIT". De band speelde als openingsact op het PINKPOP festival. In deze periode speelde Eric ook in een rock to soul bluesband waarmee hij heen en weer reisde door Nederland om live optredens te doen. In 1994 werd Eric op drieëntwintigjarige leeftijd gevraagd voor de band MENNEN. Het eerste album kwam uit in 1995 en was succesvol in Japan en Italië.

Tussen de optredens door werd Eric gevraagd om clinics te geven voor ESP gitaren en HUGHES en KETNER versterkers.

Tussen 1996 en 2006 nam Eric nog 4 studio albums op met MENNEN. Na gewerkt te hebben met producer Erwin Musper (Van Halen, Def Leppard) in de Wisseloordstudio's in Nederland, begon MENNEN met het opnemen van hun zesde album in de USA (Cincinnati) in Erwin's eigen studio. Ze deden daar ook een paar shows, met hun tweede live album "Freak ALIVE" als resultaat.

Eric studeerde de laatste vier jaar jazzgitaar, zeer geïnspireerd door Al di Meola. Eind 2006 schreef hij 7 stukken voor zijn eerste solo album.

In 2007 Eric besloot de band Mennen te verlaten om zich te concentreren op zijn solocarrière. Hij neemt zijn eerste album "Perfect Lives" op. Dit album is een mix tussen latin - jazzrock - fusion wat totaal anders is dan de muziek die hij in het verleden schreef. Het was een echte uitdaging.

gitaar
Eric Van de Kerkhof  speelt gitaar