Anke Ludwig Quartet

Vier studenten van het conservatorium van Antwerpen vormen samen dit quartet. Ze spelen standards met een eigen twist afgewisseld met modernere composities van Bert Joris, Joni Mitchell, Beatles en Billy Joel…  

Anke Ludwig en haar quartet lieten zich vooral inspireren door het nostalgische aspect dat vaak terug te vinden is in de muziek van Irving Berlin. De gemene deler tussen beiden is de liefde voor de lyrische teksten van Shakespeare.

Anke Ludwig Quartet

Anke Ludwig

Anke Ludwig is een Belgische jazzzangeres met Amerikaanse roots. Als kind ontdekte ze vanaf vierjarige leeftijd een liefde voor piano en alles dat klinkt. Na het traject van notenleer en muziekgeschiedenis aan de academies in de buurt te volgen ging Anke studeren aan de Kunsthumaniora in Brussel. Ze vond zichzelf helemaal terug in jazz en liet zich onderdompelen in de kennis van haar leerkrachten.

Ze zet haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze al veel inspiratie heeft mogen opdoen van medestudenten en masterclasses van Gregory Hutchinson, Shai Maestro, Norma Winstone, Chris Potter, Jakob Bro, Nduduzo Makhatini and nog anderen. 

Sinds een jaar bestaat het Anke Ludwig Quartet, met Miel De Koninck op toetsen, Wolf De Backer op contrabas en Robbe Broeckx op drums. Ze spelen standards met een eigen twist en arrangeren stukken naar hun bezetting. In april namen ze deel aan het Remember Irving Berlin project van het Red Star Line Museum, waarvoor ze een eigen song componeerden en opnamen.

zang
zangeres Anke Ludwig

Miel De Koninck

Geboortejaar
2002

Miel De Koninck is pianist bij “LũpḁGangGang”. Hiermee speelden hij op verschillende podia in België: Gent Jazz, Ancienne Belgique, Theater Aan Zee, Flagey… Na EP’s: “STALINGRAD” en “Urban Detox” brachten ze in maart 2023 hun debuut album: “Dopamine Overdose” uit bij het Gentse platenlabel Sdban. Hiermee toeren ze momenteel door België.

Sinds 2020 studeert Miel aan het Conservatorium van Antwerpen waar hij pianoles kreeg van Christoph Erbstösser en momenteel les krijgt van Erik Vermeulen. Naast LũpḁGangGang is Miel actief in verschillende andere jazzprojecten.  

piano, toetsen
Miel De Koninck speelt toetsen

Wolf De Backer

Wolf De Backer is een Belgische allround contrabassist en basgitarist die thuis is in verschillende genres, meer bepaald jazz, folk, klassieke muziek, pop en alles daartussen.

Hij studeerde aan het koninklijk conservatorium van Den Haag en Antwerpen waar hij les kreeg van Clemens Van Der Feen, Janos Bruneel, Nicolas Thys en Nathan Wouters. In zijn studies trad Wolf op in verschillende formaties waaronder “Cobalt Trio”, “Northern Resonance & Siger”, “Daniel Green Quartet”, “Oscar Beerten”,...; En in verschillende zalen: “De Singer”, “Paard” NL, “Unterfahrt” DE, “De Singel”.

contrabas
Wolf De Backer speelt contrabas

Robbe Broeckx

Geboortejaar
1997

Robbe Broeckx is een Belgische drummer. Nadat hij afstudeerde aan de kunsthumaniora van Turnhout bij Jelle van Giel, zette hij zijn studies verder aan de conservatoria van Brussel, Malmö en Antwerpen. Doorheen deze tijd volgde hij les bij oa Stéphane Galland, Gregory Hutchinson, Mark Schilders, Lionel Beuvens, Teun Verbruggen en anderen.

Momenteel is Robbe actief in bands als Noa Lee, The Radar Station, folkproject ’Trail Up North’, en als freelance muzikant in vele situaties en bezettingen.

In de afgelopen jaren kreeg hij de kans om te spelen met ondermeer het Antwerp Jazz Orchestra met gastsolist Chris Potter, met bassist Joe Sanders voor een enkel concert in de Singer; hij speelde ook met onderandere Kristiaan Deruytter, Frank Deruytter, Nicolas Thys, Oscar Beerten,.. 

drums
Robbe Broeckx speelt drums