Anke Ludwig

Anke Ludwig is een Belgische jazzzangeres met Amerikaanse roots. Als kind ontdekte ze vanaf vierjarige leeftijd een liefde voor piano en alles dat klinkt. Na het traject van notenleer en muziekgeschiedenis aan de academies in de buurt te volgen ging Anke studeren aan de Kunsthumaniora in Brussel. Ze vond zichzelf helemaal terug in jazz en liet zich onderdompelen in de kennis van haar leerkrachten.

Ze zet haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze al veel inspiratie heeft mogen opdoen van medestudenten en masterclasses van Gregory Hutchinson, Shai Maestro, Norma Winstone, Chris Potter, Jakob Bro, Nduduzo Makhatini and nog anderen. 

Sinds een jaar bestaat het Anke Ludwig Quartet, met Miel De Koninck op toetsen, Wolf De Backer op contrabas en Robbe Broeckx op drums. Ze spelen standards met een eigen twist en arrangeren stukken naar hun bezetting. In april namen ze deel aan het Remember Irving Berlin project van het Red Star Line Museum, waarvoor ze een eigen song componeerden en opnamen.

zang
zangeres Anke Ludwig tijdens Jazzathome 2023