12

Genre
Between Pop And Jazz

Lorena Del Mar quartet

Lorena Del Mar Quartet

Lorena del Mar

Geboortejaar
1983

Lorena del Mar (Madrid (Spanje), 1983) begon haar muziekcarrière toen ze 6 jaar oud was met klassieke pianolessen. Daarna ging ze verder in het Rodolfo Halfftler Conservatorium (Madrid) bij Eloy Terrero. In haar jonge jaren wezen haar leraren haar altijd op haar muzikaliteit. Hoewel ze alleen voor zichzelf begon te zingen, werd ze op 16-jarige leeftijd gevraagd om mee te doen als leadzangeres van "Rodolfo Halffter Conservatorium's Big Band", onder leiding van Alexandre Schnieper, waar ze jazzmuziek zou ontdekken en optrad op vele belangrijke locaties en festivals in Spanje, zoals het National Auditorium in Madrid of het International Festival of Jazz in Galapagar.

In 2007 besloot ze haar kennis te verdiepen en deed ze auditie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze werd aangenomen om jazzzang te studeren. Ze studeerde er bij Rachel Gould, John Ruocco, Fay Claassen, Sanna Van Vliet, Hein van de Geijn, Manon Heijne, Yvonne Smeets, Eric Gieben, Toon Roos, Jarmo Hoogendijk, actrice Guuske Kotte en vele anderen. Ze heeft ook masterclasses en workshops gevolgd van verschillende internationale artiesten, zoals Deborah Brown, Norma Winstone, Lilian Viera, Jocelyn B. Smith, Mike Manieri, Jen Shyu, Joshua Redman, Judy Niemack, Gretchen Parlato, danser Michael Schumacher, onder anderen.

In 2011 won ze de publieksprijs in de halve finale van het concours Leiden Jazz Award 2011. In datzelfde jaar rondde ze haar Bachelor Jazz Music cum laude af met een onderscheiding in artisticiteit en ontving ze de publieksprijs van het NEW Festival in De Regentes Theater. In 2013 studeerde ze cum laude af met Master in Jazz Music, waarbij ze zich richtte op het ontwikkelen van haar vaardigheden als arrangeur/componist.

In 2014 verhuisde Lorena naar New York, waar ze andere genres en vocale technieken verkende. Ze was de zangeres van The Delegation, een indiejazz-ensamble. Daarnaast zong ze als sopraan in het C4-ensemble, was ze medeoprichter van het popduo Artemisz en Lorena en zong ze in verschillende koren in New York. In deze jaren ontwikkelde ze zich verder in de free jazz, elektronica en andere geïmproviseerde muziek.

In 2015 bracht ze haar debuut-cd "My Resistance is Low" uit met haar kwartet bij het label Clever Tree Records.  In augustus 2016 verhuisde ze naar Brussel  waar ze haar muzikale avontuur voortzet en haar cd presenteert in België en Frankrijk.

 

zang
profielfoto Lorena del Mar

Alex Koo

Geboortejaar
1990

Het Belgisch-Japanse pianotalent Alex Koo wordt momenteel beschouwd als een rijzende ster in de jazzwereld. Als jong talent won hij al een hele reeks onderscheidingen, zoals een eerste prijs op het Prinses Christina Concours (NL). Bovendien lauwerde het gezaghebbende Amerikaanse Downbeat Jazz Magazine hem al met de woorden “Stunningly original” en verkoos het zijn plaat Appleblueseagreen (met grootheden saxofonist Mark Turner en trompettist Ralph Alessi) in hun lijst van ‘Best Albums of 2019’ (Clever Tree Records, maart 2019).

Hij kreeg bovendien lovende commentaren van jazziconen zoals Kurt Elling, Kenny Werner en Brad Mehldau en studeerde bij een resem topmuzikanten, waaronder Kris Goessens, Kenny Werner, Craig Taborn, Barry Harris en Jakob Bro.

Ook bij ons nagelt hij de krantenkoppen aan elkaar na zijn tweede release met trompettist Alessi: Identified Flying Object, waarin het duo deze keer werd omgetoverd tot een herboren trio met drumtalent Attila Gyárfás (W.E.R.F. records, januari 2021). “België is te klein voor pianist Alex Koo” dixit De Tijd, terwijl De Standaard hem etaleerde op hun voorpagina als “West-Vlaamse wereldburger”.

Met zijn nieuwste solopianoproject ‘Etudes with a Twist’, gecomponeerd in opdracht van Bozar, verkent hij de grenzen van pianistieke virtuositeit, extended techniques en klankprojectie. Aftellen tot maart 2023, wanneer deze nieuwe release verschijnt bij W.E.R.F records.

Alex heeft er ook al een parcours opzitten met concerten over de hele wereld, van de Verenigde Staten door Europa tot Japan, met heel wat gevestigde waarden, zoals: Mark Turner, Kurt Elling, Ralph Alessi, Peter Bernstein, Benjamin Herman, Bert Joris, Mike Mainieri, John Ruocco, Jasper Blom, Martijn Vink, Dré Pallemaerts, …

piano
Alex Koo in de Jazzzolder (kapel)

Yannick Peeters

Geboortejaar
1981

Bassiste Yannick Peeters is een vaste waarde in de Belgische jazzscene.

Yannick Peeters begon haar muzikale scholing met klassieke piano maar voegde er na een aantal jaar ook contrabas aan toe. Haar eerste jazzstappen zette ze tijdens de jazzstages in Dworp, waar ze les kreeg van de italiaanse contrabassist Riccardo del Fra, Stefan Lievestro, Bas Cooijmans en Philippe Aerts.

Later studeerde ze jazz aan het concervatorium van Antwerpen bij  Piet Verbist en Gulli Gudmundsson. Daarnaast woonde ze diverse workshops bij onder leiding van o.a. Gary Peacock, Nicolas Thys, Jos Machtel, , Mark Murphy, Rob Madna, David Liebman.

Yannick is te horen in diverse ensembles en met verschillende vaste waarden in de Belgische scene, o.a. met Kurt Van Herck, Dre Pallemaerts, Frank Vaganee, Christophe Erbstösser, Sara Meyer, Mimi Verderame, Bart Van Caenegem, Fre Desmyter, Yves Peeters, Steven Delannoye, Ewout Pierreux, ..

contrabas
Yannick Peeters speelt bas op Jazzathome 2018

Dré Pallemaerts

Geboortejaar
1964

Dré Pallemaerts geeft les aan het "CNSM" in Parijs en aan het "Lemmensinstituut" in Leuven. Hij is een erg begaafde sound-engineer, creëert electronische muziek en componeert. Dré is al meer dan 30 jaar actief in de internationale jazz scène en speelde met heel wat artiesten zoals Toots Thielemans, Joe Lovano, John Scofield, Bob Brookmeyer, Philip Catherine, Kenny Wheeler, Norma Wintston, Tom Harrell, Art Farmer, James Williams, Ernestine Anderson...

Hij is lid van het Belmondo-Yusef Lateef sextet, Belmondo quintet, Bert Joris quartet, Baptiste Trotignon-David El Malek quartet, Andy Scherrer sextet, Erwin Vann's "let's call Ed", Robin Verheyen quartet, Bill Carrothers trio... Ook nu weer omringt hij zich thuis met groten uit de Belgische jazzscène.

Hij oogst momenteel veel internationale populariteit als drummer bij de Waalse zangeres Melanie De Biasio.

Onlangs bracht hij een nieuwe cd uit “Coutances” met zijn quartet.

drums
Dré Pallemaerts aan de drums
Dré Pallemaerts speelt drums tijdens Jazzathome 2019 in Het Anker

Dré en Anne Pallemaerts-Recour

Van Benedenlaan 52, Mechelen

In een mooi burgershuis ontvangt gastheer en gerenommeerd jazzdrummer Dré Pallemaerts u graag alweer.

Dré binnenskamers
voorgevel bij Dré Pallemaerts
Piano ten huize Dré Pallemaerts
inkom controle en wijn serveren
publiek in living bij Dré Pallemaerts
publiek in living bij Dré Pallemaerts