07

Genre
Piano Jazz

Ivan Paduart

Ivan Paduart speelt solo piano

Ivan Paduart

Geboortejaar
1966

Pianist en componist Ivan Paduart studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Rotterdam en is sinds 1987 actief in de Europese Jazzwereld.

Sinds Ivan Paduart in de jaren tachtig debuteerde met zijn Jazz-Fusion groep AFTERTOUCH, is hij inmiddels met een indrukwekkend oeuvre van 33 albums één van de meest productieve en graag geziene jazz vertegenwoordigers in West-Europa.

Als pianist en componist heeft Ivan een bijzonder herkenbare eigen stijl ontwikkeld die bewondering wekt bij talloze belangrijke musici. Daaruit vloeiden intensieve samenwerkingen voort met o.a. Richard Galliano, Tom Harrell, Toots Thielemans, Manu Katché, Philip Catherine, Claude Nougaro, Bob Malach, Bert Joris, Richard Bona, Claude Nougaro, Peter King, Nigel Hitchcock, Tim Armacost, Tineke Postma, Toon Roos, Rick Margitza, Deborah Brown, The Metropole Orchestra, Jan De Haas vibes Q, en met nog vele andere musici waarmee hij de laatste jaren optrad en cd’s opnam.

Zo werden recent de CD ‘Catharsis’ en “vivre’ met Quinten Dujardin uitgebracht, en werd dit jaar de derde CD’ met gitarist Patrick Deltenre uitgebracht, en toert hij met Olivier Ker Ourio uit La Réunion. Zijn trio met Philippe Aerts op bas en Hans van Oosterhout op slagwerk bestaat inmiddels al ruim 25 jaar, en recent kwam onder andere het album ‘Enivrance’ uit met negen fraaie eigen composities.

Ivan speelt ten slotte ook veel solo, waar hij zijn mooie techniek, composities en arrangementen perfect laat overkomen bij het publiek, met wie hij steeds in een mooie dialoog treedt. Hij bracht ook de solo-CD “Alone” uit.

piano
Ivan Paduart

Daniel en Chris Eycken-Van der Vorst

Colomastraat 14-1, Mechelen

Achter de jaren 60-gevel van dit onopvallend '4-verdiepingen'- appartementsgebouw schuilt een ruime woning met een paar charmante verassingen qua interieur en tuin.

De architectuur toont nog accenten van de bouwstijl van het interbellum toen het oorspronkelijke gebouw werd gebouwd.

De inrichting is eigentijds strak, de tuin is een mooi verstopte kleine oase in de binnenstad.

living Eycken-Van der Vorst
living met stoelen gereed voor Jazzathome optreden
piano Eycken-Van der Vorst
tuin Eycken-Van der Vorst
buitengevel Eycken-Van der Vorst