03

Genre
a cappella quartet

O!Boy Vocal quartet

O!Boy? – Als een uitroep van verrassing: Wat zingen zij?
O!Boy! – Als een uitroep van vreugde: wat een muzikale vibraties!
Oooo!Boy! – Als een zucht van welzijn…

O!Boy … vier mannen die zingen over de liefde en de schoonheid van het leven. Het kwartet nodigt jullie uit voor een reis door de kleuren van barbershop, een vrolijke en romantische muziekstijl uit de Verenigde Staten in het begin van de 20ste eeuw.

Alles begint bij François die simpelweg wil zingen. Hij twijfelt nog tussen een koor, gewijd aan het repertoire van Bach, en die oude muziekstijl die hij nog kent uit zijn kindertijd, die vrolijke en humoristische liederen die zijn neef Joël en zijn vrienden zongen. François kiest voor de laatste optie …

Na twee jaar zoeken in België en daarbuiten, vindt O!Boy zijn ‘dreamteam’, de perfecte mix van persoonlijkheden en stemtimbres. Eind 2015 starten DavidLeanderEmmanuel en François hun ontdekkingsreis door het repertoire en de geschiedenis van barbershop. Ze kopen arrangementen van Amerikaanse specialisten, zingen op straat, in livings, in culturele centra en starten een avontuur bij Jeunesses Musicales met een programma voor de seizoenen 2017-2019.

O!Boy werkt samen met enkele zangcoaches, waarvan één hen overtuigt om met het kwartet deel te nemen aan een competitie. In maart 2017, tijdens hun eerste barbershopcompetitie, behaalt het nog onbekende O!Boy tot ieders verrassing een bronzen medaille op de 18de nationale competitie van de Nederlandse barbershopvereniging Holland Harmony.

Deze erkenning moedigt de vier zangers aan om zich verder te verdiepen in dit genre. Op uitnodiging van de Barbershop Harmony Society, de grootste Amerikaanse barbershopvereniging, zal O!Boy in de zomer van 2018 deelnemen aan de jaarlijkse ‘Harmony University’, die plaatsvindt in Nashville, Tennessee.

In maart 2019, de vier winnen 2 gouden medailles: beste mannen kwartet en beste mannenkoor, door de deelname in Momentum Chorus.

groepsfoto O!Boy
groepsfoto O!Boy jumping in bos

François Lourtie

Geboortejaar
1978

Geboren in 1978, afgestudeerd in communicatie, saxofonist, bassist, zanger, componist en performer.

Als autodidact heeft François professioneel gespeeld in talrijke muziekgroepen van verschillende stijlen: rock, jazz, wereldmuziek, hedendaagse expressies, enz.

zang, leider
François Lourtie

Leander Moens

Geboortejaar
1993

Geboren in 1993, afgestudeerd in project en event management, zangeres.

Leander studeerde aan KCBrussel bij David Links.

Actief in vele projecten (Bandas Bruselas, Vonk, Andrews Brothers, samenwerking met The Brussels Vocal Project, Juicy, Pirly Zurstassen) start hij in september 2018 met zangles geven in Vilvoorde en Dendermonde.

zang, tenor
Leander Moens

Emmanuel Donnet

Geboortejaar
1976

Geboren in 1976, zanger, psycholoog en body-psychotherapeut.

Emmanuel is betrokken bij vele culturele, sociale en therapeutische projecten en besteedt een groot deel van zijn tijd aan zingen en aan O!Boy.

zang, bariton
Emmanuel Donnet

David Serraz

Geboortejaar
1976

Geboren in 1976, acteur, zanger, kunsttherapeut, theaterdocent, clown.

Na 10 jaar in verschillende gezelschappen in Toulouse en Bordeaux, verhuisde David naar Brussel om een opleiding in kunsttherapie te volgen en zijn carrière als acteur, theaterdocent en zanger voort te zetten.

Hij heeft in verschillende vocale ensembles van hoog niveau gespeeld en wijdt zich nu aan O!Boy en zijn acteercarrière.

zang, basstem
David Serraz

Luc en Chris Michiels-Nyssen

Korenmarkt 6

Huis Michiels is een historisch atelier voor torenuurwerken en beiaarden.

In 1860 bedacht Edward Michiels een manier om torenuurwerken elektrisch aan te drijven. Beiaarden & Torenuurwerken Michiels stond toen al garant voor kwaliteit.

Luc Michiels - achterkleinzoon van Edward - installeert torenuurwerken, wijzerplaten en sturingen maar ook voor onderhoud en restauratie, vergulden of de aankoop van schoolbellen kunt u bij Beiaarden & Torenuurwerken Michiels terecht.

Eertijds zogenaamd "Keizerin", later torenuurwerkmakerij (zie gevelplaat), volgens de eigenaar in 1860 gesticht door Edward Michiels. Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen, kunstleien).

Mooie barokgevel; jaartal 1680 op de sluitsteen van de rondboogdeur; latere aanpassingen. Zandstenen krulgevel met aangepaste rechthoekige vensters (18de-, 19de-eeuws), voormalige kruiskozijnen (zie wigvormig ontlastingssysteem op tweede bouwlaag) op de benedenverdieping verlaagd en verbreed, waarvoor bouwaanvraag van 1890. Deurrisaliet tussen vlakke pilasters van baksteen; bij recent onderzoek van de gevel werden twee stenen zwikken of aanzetten van een bogenrij blootgelegd, mogelijk wijzend op een register met boogvensters van een vroegere insteekverdieping.

(bron: Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed)

voorgevel bij Michiels
ingang naar het atelier van Michiels-Nyssen
optreden in de kelder bij Michiels-Nyssen
in de kelder bij Michiels-Nyssen