Willem Heylen

Willem Heylen werd geboren in Mechelen en begon te spelen gitaar op zijn achtste. Na het spelen klassieke gitaar voor drie jaar, stapte hij over naar de elektrische gitaar. Zijn leraar, was op dat moment Geert Dignef die hem aan pop en blues gitaar voorstelde. Na twee jaar stapte hij over naar een andere leraar, Roel François. Een jaar later begon hij ook lessen nemen op het conservatorium Mechelen. Daar nam hij lessen met Hugo Jacquet, Tom Mahieu en Pierre Anckaert. In deze periode begon hij zich meer richten op jazz en jazzachtige muziek.

Op verschillende zomer programma's doorheen België had hij de gelegenheid om lessen te volgen bij uiteenlopende leerkrachten zoals Dré Pallemaerts, Serge Lazarevitch, Frank Vaganée, Peter Hertmans, Hans Van Oost en Philippe Aerts. Ook heeft hij de gelegenheid gekregen om lessen te volgen met Jesse Van Ruller, Nelson Veras & Julian Lage.

In 2012 begon hij te studeren aan het Conservatorium van Antwerpen. Frederik Leroux, Hendrik Braeckman, Erik Vermeulen, Bo Van Der Werf, Nic Thys, Kurt Van Herck en Free Desmyter zijn enkele van de leraren door wie hij wordt onderwezen.

Hij speelt in diverse projecten waaronder WHexp,FJORD, Wannes Cornelis Quartet, Hypothalamus Quartet…

elektrische gitaar
Willem Heylen op gitaar
Willem Heylen speelt gitaar tijdens Jazzathome 2019