Lien De Greef (Lady Linn)

Geboortejaar
1981

Lien De Greef groeide op in het Oost-Vlaamse Serskamp, een deelgemeente van Wichelen en woont nu in Gent, waar ze ook nog les geeft aan de muziekacademie en het Instituut voor Muziek en Dans (MUDA).

Ze studeerde jazz en lichte muziek aan het Conservatorium van Gent. Nadat ze in 2004 afstudeerde, werd ze leadzangeres van de Gentse popgroep Bolchi, geleid door Jeroen De Pessemier, die thans in de danswereld optreedt met Foxylane en The Subs. Verder is ze zangeres van de hiphopband Skeemz.[2] Ze is ook als achtergrondzangeres te horen op de cd Over & weer (2008) van Eva De Roovere en cd Humanoid en single Call on me (beide 1999) van Marjan Debaene. Hiernaast verzorgde ze ook zanglijnen voor DJ Red D waardoor ze veel te zien was in de Belgische en internationale housescene. Een laatste project waarin Lien mee doet is Howie and Linn.

Maar door haar voorliefde voor jazz omringde ze zich in 2004 met zeven muzikanten en toerde ze twee jaar met covers van jazz- en swingnummers uit de jaren 1930 tot 1950. Vanaf 2006 begonnen ze ook met eigen nummers en dat resulteerde in februari 2008 in de cd Here we go again. Deze cd bevat, op een na, allemaal door De Greef zelfgeschreven nummers. Met deze cd en bijhorende singles braken ze door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende radiohits zoals A love affair en That's allright. In april 2009 werd het album dankzij 15.000 verkochte exemplaren bekroond met een gouden plaat. Die periode stond ze ook twee weken op nummer 1 op de Hotlist van Studio Brussel met de Eddy Grant-cover I don't wanna dance. Dit nummer werd ook een grote hit in de Ultratop 50.

Op 6 februari 2009 won De Greef één van de Music Industry Awards van 2008 (MIA), namelijk die in de categorie beste vrouwelijke artieste. Ze versloeg hiermee Natalia, Sandrine en Kate Ryan.[3] Ze was ook genomineerd in de categorie "doorbraak van het jaar", maar ze ging onmiddellijk met de hoofdprijs naar huis. Later dat jaar, op 8 augustus, ontving ze in Westende de Radio 2 Zomerhit-trofee.

Op 8 januari 2010 won Lady Linn and Her Magnificent Seven de MIA voor beste popartiest en die van beste vrouwelijk soloartiest.

In 2017 deed Lady Linn mee aan het derde seizoen van Liefde voor Muziek

zang
Lady Linn zingt tijdens Jazzathome 2019 in Het Anker
Lady Linn speelt piano op Jazzwood 2017