Gabriele di Franco

Gabriele di Franco, geboren in Italië en momenteel woonachtig in Brussel is een Europese componist, arrangeur, en gitarist.

Hij omschrijft zichzelf als een ambigue artiest; levend in die ongedefinieerde ruimte tussen jazz, klassiek, en wereldmuziek, gericht op diepgang en bewustzijn in het proces van het maken van keuzes. Met andere woorden: componeren.

Gabriele studeerde in 2014 af met een major in Jazz gitaar aan het Nino Rota Conservatorium (IT) met een extra jaar aan de gerenommeerde Musik und Kunst Privatunisität der Stadt Wien (AUS). Gabriele heeft een Master in Jazz Composition & Arranging van het Koninklijk Conservatorium van Brussel (KCB), waar hij studeerde met componisten als zoals Kris Defoort, Lode Mertens, en Peter Swinnen.

Gabriele ontving verschillende internationale prijzen en onderscheidingen voor zijn werk.

Zo won hij de 2e prijs bij de driejaarlijkse wedstrijd "Jazz Comp Graz 2017" voor Jazz Orchestra composers under 30 (jury: Ed Partyka, John Hollenbeck, Michael Abene en Jörg Achim Keller). 
In juni 2021 won Gabriele de 3e prijs op de "Helsinki International Big Band Composing Contest" met zijn compositie Berlin (jury: Bob Mintzer, Ed Partyka, Antti Rissanen en Iro Haarla.

elektrische gitaar
Gabriele di Franco poseert met gitaar