Antal Steixner

Geboortejaar
1967

Antal Steixner (geboren 23 april 1967 te Boskoop) begon met het bespelen van drums in 1978 , maar toonde ook interesse in andere instrumenten.

Hij voltooide de Havo voor Muziek en dans, en studeerde daarna drums, percussie en piano aan het Rotterdams Conservatorium. Hij volgde lessen op drums van o.a Marcel Leliveld, Henk Hemmes,Ruud Spetter, Peter Ypma ,Fred Krens, Lucas van Merwijk, John Engels,Hans Eikenaar en Hans van Oosterhout. Lessen in percussie kreeg hij van Marcel Leliveld, Steve Boston , Fer van Duuren en Angel “Cepillo”Sanchez (cajon).

Hij speelde bij groepen zoals Les Charmeurs ,Pink no Poodle,Rosa King, the Kiers Unit ,Hans Dulfer,Breath Takin’ Angels en vele andere (inter)nationale groepen en artiesten. Als percussionist speelt(d)e hij in en met o.a; Metropole Orkest, Eric Vaarzon Morel, Labryenco, the Rosenberg Trio, Basily Gipsyband, Sufi to Flamenco, Dyzack, Bodhi Boranti, Compasion, Etno Saraj, 4tuoze Matroze, Marius Preda en vele andere(inter)nationale artiesten.

Als leraar aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) als docent Cajon. Als hoofddocent drums en percussie van de afdeling educatie aan het HPC(Haags Popcentrum). Diverse malen als gastdocent aan het Koorenhuis(Koo) in Den Haag. Op dit moment doceert Antal percussie en drums als privédocent, drum en bandcoach, en met verschillende muziekprogramma’s speciaal ontwikkeld voor leerlingen van het Lager- en Voortgezet Onderwijs. Samenwerking met o.a; ; DAK Kindercentra; 2 Samen Kinderopvang ;Corbulo College;Trias.

Antal  is een veel gevraagd sessiemuzikant en speelde op vele andere C.D opnames in het verleden van (inter)nationale groepen en artiesten.

 

 

cajon
Antal Steixner speelt cajon tijdens avondconcert Jazzathome 2013