Old Earth Jazz Combo

Het Old Earth Jazz Combo brengt toegankelijke jazz met een hoog entertainmentgehalte.

De combinatie van passievolle vocals door Ann Declercq zwoele dwarsfluit, sprankelende piano, scheurende sax, stuwende bass en een drum regelrecht uit de jungle beroert de emoties van het publiek.

Opwindend ritmische uitbarstingen worden afgewisseld met ontroerende passages. Maak een reis door het nieuwe continent, van “the Green Mill” via “the Sands” naar het exotische “Epanema”.

Old Earth Jazz Combo

Wim Timperman

Ik volgde mijn middelbare school in het Klein Seminarie in Roeselare, in de richting Wetenschappen. Ondertussen volgde ik dwarsfluit aan de kunstacademie Art’iz te Izegem bij Marijke Gheysen. Daar studeerde ik af met grote onderscheiding en de medaille van de stad Izegem. Daarna ging ik naar het Lemmensinstituut te Leuven om verder dwarsfluit te studeren (bij Roland Vandenberghe) en daar behaalde ik mijn kandidatuursdiploma (nu bachelor). Na 3 jaar verhuisde ik naar het conservatorium te Gent waar ik les kreeg van Philippe Benoit. Ik behaalde mijn masterdiploma ‘Instrumentale Muziek’ en het diploma van ‘Geaggregeerde voor het Secundair Onderwijs’. Daarnaast volgde ik enkele jaren orkestdirectie bij Dirk Brossé.

Ik nam deel aan masterclasses en orkeststages bij nationaal en internationaal vermaarde fluitisten en dirigenten.

In mijn tienerjaren groeide mijn interesse voor pop-, rock-, folk- en jazzmuziek. Daarom ben ik in eerste instantie gitaar en basgitaar beginnen spelen. Later leerde ik ook saxofoon in Art’iz Izegem.

Na mijn afstuderen aan het conservatorium dirigeerde ik verschillende harmonieorkesten, speelde freelance in diverse orkesten of groepen en gaf ik les aan verschillende muziekscholen in West- en Oost-Vlaanderen. Ik gaf oa. dwarsfluit, kamermuziek, samenspel, notenleer en muziekinitiatie. Momenteel ben ik leerkracht Muzikale Opvoeding in het Technisch Instituut Heilige Familie (zusters Maricolen) te Brugge.

Vandaag speel ik saxofoon en dwarsfluit bij jazzcombo OldEarthJazz en gitaar, ukelele en fluiten bij Roots Revisited, een duo-project waar we vooral ‘roots’muziek brengen, gaande van country en bluegrass naar blues, singer-songwriter en Ierse folk.

sax
fluit
Wim Timperman speelt sax