No Wasabi + Marjan Van Rompay

Machiel Heremans en Rebekka Van Bockstal vormen sinds 2015 No Wasabi, een gitaarduo dat via dromerige klanken, echo’s en loops de luisteraar meesleept in een muzikale trip. 

Special guest Marjan Van Rompay , bekend van Q-Some BigBand, Wolf en haar eigen Quartet , voegt daar nog een stevige energieshot saxofoon aan toe.

Dichtbij het publiek, kunnen zowel de muzikanten als de aanwezige luisteraars wegdromen in het muzikale verhaal. 

No Wasabi + Marjan Van Rompay

Rebekka Van Bockstal

Geboortejaar
1994

Rebekka Van Bockstal (1994, Lier) kwam voor het eerst in contact met muziekonderwijs in de muziekschool van Lier waar ze reeds als 8-jarige begon met notenleerlessen en klassieke gitaar. Een diepgaande interesse voor muziek kwam er pas later wanneer ze als 15-jarige voor het eerst jazzmuziek leerde kennen en spelen.

In 2012 begon Rebekka haar opleiding in de uitvoerende muziek aan de jazzafdeling van het Gentse Conservatorium. Hier kreeg ze drie jaar les van Hans Van Oost, zijn passie voor het vak stimuleert haar tot op de dag van vandaag. In 2015 werd het tijd voor wat nieuws. Rebekka besloot om haar studies verder te zetten aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze haar Master in de uitvoerende muziek (jazz) volgde en les kreeg van Peter Hertmans.

Vanaf 2016 werd haar muzikale hoofdbezigheid haar eigen kwartet: RVB Quartet. De band bracht een eerste album uit op Solidude Records 'Crossing Dimensions' dat warm onthaald werd en waarna de band veel Belgische podia heeft mogen ontdekken. Het tweede album 'Operation Dinner Out' werd vervolgens uitgebracht op W.E.R.F. records, een derde album is momenteel in de maak. Verder kon Rebekka haar eigen composities delen met projecten zoals Tadpole Evolution, wat haar eindproject op het conservatorium zou worden en No Wasabi, een gitaarduo met Machiel Heremans waar klankspel centraal staat. 

gitaar
gitarist Rebekka Van Bockstal

Machiel Heremans

Geboortejaar
1993

Machiel is een Belgische gitarist en componist met werk dat de nadruk legt op compositie en het gebruik van elektronische effecten.

In 2018 richtte Machiel de band 'Abstract INC.' op, een sextet dat een symbiose vormt tussen improvisatie en compositie en bracht in oktober '23 hun laatste album 'Goodbye Big Idea' uit.

Met zijn jazz/rock trio 'Teddy's Brain Drain' ligt de focus op eenvoudige en eerlijke melodieën. In maart 2023 verscheen hun eerste EP.

Zoals beschreven experimenteert Machiel ook met geluiden, elektronica en vrije improvisatie. Dit hoor je terug in het duo HEREMANS/SENSMEIER, een band samen met de Duits/Deense saxofonist Jon Sensmeier. In februari '24 brachten ze hun album 'Some Idea's arrive in the form of a Dream' uit.

Tot slot is er 'No Wasabi'. Een duo gitaarband samen met Rebekka Van Bockstal. Samen schrijven en creëren ze voor deze band en in november 2019 bracht deze band hun eerste cd uit.

Naast zijn eigen band is Machiel actief als sideman in verschillende projecten zoals Maanpaard, Yu-Ting Quartet, Shao Han Quintet,....

gitaar
Machiel Heremans speelt gitaar

Marjan Van Rompay

Geboortejaar
1988

Marjan Van Rompay startte haar muzikale opleiding op tienjarige leeftijd aan de lokale muziekschool van Lier. Ze genoot haar bacheloropleiding aan het conservatorium van den Haag waar ze terecht kwam bij leermeesters als John Ruocco, Toon Roos, Rolf Delfos en Hein van de Geyn.

Ze is actief in het Youth Jazz Orchestra, Lennart Heyndels kwintet, Breece Trio en Melphi. Ze was eerder te horen op The Hague jazz festival, North Sea Jazz festival, Ijjazz festival, Brussels Jazz Marathon, Gaume jazz festival, Samos Jazz festival, Jazz at home, Breda swingfestival, Bimhuis, Leidse Jazzawards, Dinant jong jazzconcours, ezv...

altsax
Marjan Van Rompay speelt altsax