L'Oiseau Lyre

Dit lyrisch ensemble put uit eigen werk en een breed repertoire gaande van Franse chanson, Zuid Amerikaanse muziek, musette en hot Jazz.
Niet enkel komen de musici solistisch aan bod. 

Ramsy vertolkt met zijn warme stem graag een Frans, Nederlands of Spaans chanson

Jean weet als geen ander Amerikaanse standards te vertolken. Alec weet prachtige melodieën neer te zetten op klarinet en sax. 

Op deze wijze brengt dit ensemble een uitgekiend instrumentaal en vocaal repertoire. 

L'oiseau Lyre quartet

Ramsy Irani

Op zijn 17de ontdekte Ramsy Irani de liefde voor gitaar. Aanvankelijk was hij vooral een singer songwriter en werd hij in zijn gitaarspel sterk beïnvloed door Jimi Hendrix. Tijdens zijn studies had hij een eigen groep "The Orphan" waarmee hij regelmatig optrad. Tijdens zijn tweede kandidatuur filo kwam hij in contact met Jazz. Vanaf dat moment besliste hij om zich volledig te concentreren op gitaar. Hij speelde in diverse groepen (Chan Dara met Monday Justice als zanger, Bai Kamara, Sofie Dykmans, ea..).

Vanaf 2004 combineert Ramsy zijn job als verantwoordelijke met de Bachelor Jazz gitaar te Brussel bij Paolo Radoni. Vandaag vervolgt Ramsy de Master - opleiding aan het conservatorium te Antwerpen bij Martijn van Iterson. Tevens heeft Ramsy definitief voor muziek gekozen en geeft hij gitaarles aan de kunstfabriek te Duffel. Met zijn Jordaanse achtergrond ontwikkelde hij een kleurrijke lyrische stijl. Ramsy is actief in diverse projecten van jazz tot funk en wereldmuziek.

Zowel als bassist en als gitarist wordt hij sterk gewaardeerd in live en studio-werk. Tevens componeert Ramsy eigen werk voor het Ramses IV.

Ramsy Irani kennen we van Jazzathome toen hij speelde bij Les Tzigales.

gitaar
zang
Ramsy Irani poseert met gitaar

Alec Lagrange

Alec Lagrange is een muzikant afkomstig uit Dentergem die zijn liefde voor jazz ontdekte tijdens zijn tijd op de kunsthumaniora in Gent. Op 8-jarige leeftijd begon hij met het spelen van klarinet en saxofoon. Hoewel hij aanvankelijk voor een studie als leerkracht secundair onderwijs koos, bleef de muziek trekken en besloot hij uiteindelijk om naar het conservatorium te gaan.

In het conservatorium van Gent behaalde Alec zijn masterdiploma met grote onderscheiding onder de begeleiding van jazzsaxofonist Bart Defoort. Tijdens zijn opleiding volgde hij ook veel lessen bij vooraanstaande muzikanten. Sindsdien heeft hij veel ervaring opgedaan in verschillende projecten en muziekstijlen. Alec is onder andere actief bij The Hop 'Sh Bam Connection, Swing Kitchen, Fenix en Al Berato. Alec is naast muzikant ook actief als leerkracht in de kunstacademie De Poel in Gent en het conservatorium

sax
klarinet
Alec Lagrange speelt sax

Jean Van Lint

Jean Van Lint groeide op in een muzikale familie. Zijn moeder, Louise Lava, was een succesvolle 'Chanson Française' singer-songwriter in de jaren zestig, en zijn vader was een succesvolle jazz piano speler in de Belgische Jazz-scene. Na een klassieke piano-opleiding studeerde hij basgitaar en later richtte hij zich op de contrabas. Met de tijd werd hij één van de toonaangevende bas spelers in de Belgische jazz-scene. Op hetzelfde moment werd hij een gevierde zanger. Je kan hem horen in TV-reclamespots voor o.a. Senseo, Chaudfontaine, Belgacom, Lotus, enz. Zijn 'crooner' stem past perfect met de groove van zijn bas spel. Hij onderscheidt zich van andere bassisten door het ontwikkelen van melodische en swingende 'scat' improvisaties.

Hoewel hij zijn muzikale roots in klassieke Jazz vindt is hij ook thuis in meer hedendaagse stijlen (fusion, pop, enz...). Hij werkt samen met artiesten als Dave Pike, Leroy Jones, Pascal Michaux, Phil Abraham, "Buster & the Swing", Johny Dover, Charles Loos, Dany Doriz, Mark Murphy, Bruce Adams, Freddy Sunder, Tars Lootens, John Snauwaert, Dirk Van der Linden, Ivan Paduart, Roni Ben-Hur... en vele anderen. 

bas
zang
Jean Van Lint zingt achter zijn bas

Tony Gyselinck

Tony Gyselinck studeerde notenleer, muziekgeschiedenis en slagwerk aan het Koninklijke Muziek Conservatorium van Gent. In 1974 treedt hij op in kleinkunstmiddens met o.m. Zjef VAN UYTSEL, Bert DE CONINCK en Chris DE BRUYNE. Hij toerde ook enkele jaren met Boudewijn DE GROOT en THE PEBBLES.
In 1981 werd hij de vaste drummer van het BRT Jazz Orkest o.l.v. Etienne VERSCHUEREN en dit tot aan de opheffing van het orkest in 1991.
Hij trad met vele grote namen uit de Jazz, de Variété en de Rockwereld op, waaronder: MILKSHAKE BANANA met de gebroeders Johan en Peter VANDENDRIESSCHE, Tony BAUWENS, Jack VAN POLL, Roger VAN HA, Bert JORIS, Toots THIELEMANS, Rick TAYLOR, Pete KING, Greetje KAUFELD, Ima SUMAC, Peter HENS KWATCHTET; Bart VAN LIER, Thys VAN LEER, Dave PIKE, Jef COOLEN, Eddy DANIELS en het BRT-Philharmonisch Orkest, Marc MATTHYS, SADI, SOFIE and SO FOUR, Jo LEMAIRE, het CARAVELLI ORCHESTRA, Roland VAN CAMPENHOUT and the BLUESWORKSOP, Jo VERVAET, Walter BOEYKENS ENSEMBLE, SAMANTHA BROTHERS LUV ORCHESTRA, Rocco GRANATA, Jan MUES, FUNKY BOUDOIR, THE RHYTHM JUNKS, Ronny VERBIEST en Antje DE BOECK…
Met verschillende van deze artiesten speelde hij concerten voor de BRTN-VRT, VARA en de Franse A2. Ook toerde hij o.a. in Europa, Japan, China…
Hij is ook gastdocent aan het Koninklijk Muziek Conservatorium van Antwerpen.

drums
Tony Gyselinck speelt drums