Flygmaskin

FlygMaskin is een opmerkelijk duo rond pianist Sébastien Willemyns en accordeonist Julien de Borman. Met zijn tweeën verkennen de grenzen van folk en jazz, en maken zo een vorm van moderne, bijna avantgardistische  klassieke kamermuziek.

Melancholieke muziek die fraai uitwaaiert zonder dat de aandacht verslapt – de spanningsboog wordt steeds subtiel vastgehouden. Het ene moment wordt er zacht gewalst, dan weer wordt er jazzy geswingd, terwijl accordeon en piano in perfecte balans blijven – geen van tweeën neemt een dominante rol, en dat werkt perfect. Het sprankelt, maar het is ook melancholiek, en lyrisch. Mooi!

Flygmaskin in de Jazzzolder dec 2022
duo foto van Flygmaskin
Flygmakin in een bos tegen Rixensart

Julien de Borman

Julien DE BORMAN zet zijn muzikale expertise en bijtende humor al meer dan 20 jaar in op grote en kleine podia: achterkamertjes van bistro's, culturele centra, festivals en zomercursussen, zijn hoofd vol muziek die zowel makkelijk in de oren als hard in de benen is.
Als gekke, non-conformistische accordeonist op reis componeert en speelt Julien de luchtmuziek van Flygmaskin, de kreten van Munsch, de feestelijke folk van Turdus Philomelos, de Belgisch-Braziliaanse forrò van Anavantou!, de gekke swing van Les Tartines, het forrò-trio Tupatch Kupa... Hij componeert voor theater, circus en film (Cie Les pieds dans le vent, Cie Ceux qui marchent, Cirque Barbette, enz.) Hij heeft opgetreden met Klezmic Zirkus, Bérézina Social Club, Les déménageurs, Ialma, HK, Les Fanfoireux en anderen.
Hij is ook leraar diatonische accordeon.

diatonisch accordeon
Julien de Borman met diatonisch accordeon in de Jazzzolder