Équi

Op een concert van het jazzduo Équi word je als luisteraar meegenomen op reis door de straatjes van Parijs. Het project is ontstaan uit de gedeelde passie voor jazz en Franse muziek van Hasseltse zangeres Anaïs Vijgen en Gentse pianist Elias D’hooge. Het is ondertussen uitgegroeid tot een origineel concept waarmee ze in maart hun eerste album uitbrachten. Via hun jazz achtergrond willen ze hun uniek muzikaal verhaal vertellen: de gekende Franse chanson in een nieuw jasje. Ze nemen jullie daarbij mee op hun unieke ervaring en heel misschien vindt u uzelf wel terug in een jazzbar in de jaren 40…  

trio Équi live

Anaïs Vijgen

Mijn naam is Anaïs, een 23-jarige jazzzangeres uit Stevoort (Hasselt). Op 4-jarige leeftijd begon ik met vioolspelen. Na de middelbare school nam ik een sprong in het diepe en besloot mijn passie te volgen door Jazzmuziek te gaan studeren aan het conservatorium in Gent. Na mijn bachelor startte ik mijn master aan het conservatorium van Antwerpen. Ik kreeg doorheen de jaren de kans om met geweldige artiesten samen te werken en zo mijn eigen stijl te ontdekken waarvan dit project een prachtig voorbeeld is en waarmee ik veel harten hoop te raken.

Liefs Anaïs.

zang
Anaïs Vijgen zingt
Anaïs Vijgen tijdens The Ratpack Concert

Elias D'hooge

Geboortejaar
2001

Pianist Elias D'hooge is een jonge pianist die een veelbelovende toekomst tegemoet gaat.

Hij leerde zijn kompanen, die samen het trio vormen, kennen aan het KASK in Gent, waar hij momenteel een masteropleiding jazzpiano volgt.

Zijn studies worden begeleid door niemand minder dan Bram De Looze, Christian Mendoza, Seppe Gebruers en Erik Vermeulen. Met zijn trio wonnen zij de B-Jazz International Contest 2023.

piano
Elias D'hooge speelt piano tijdens Jazzathome 2023

Soet Kempeneer

Geboortejaar
1994

Soet Kempeneer begon op 12-jarige leeftijd met het ontdekken van de basgitaar, vanwege zijn grote passie en indruk van de diepe bassen in de muziek. Wanneer hij vertrok naar de Kunsthumaniora Brussel was het duidelijk, jazz, lichte muziek en allerlei interessante genres lagen klaar om ontdekt te worden... Hier studeerde Soet basgitaar bij Wouter Berlaen en Janos Bruneel, allebei welbekend in de muziekwereld, die hem een stevige duw in de juiste richting gaven.

Op 16-jarige leeftijd was het tijd voor een nieuw avontuur naast de basgitaar, de contrabas, aangeleerd door Janos Bruneel en voor korte tijd door Nathan Wouters. Soet speelt ondertussen in enkele 'jazz/...' groepen, o.a. Sam'adi Kidsùne (met Reindert Spanhove, Tim Caramin, Jonas Desmet) en Triopated (met Hendrik Lasure en Joram Bemelmans), João Lobo, Norberto Lobo, Sam Comerford,, Roeland Celis;, Teun Verbruggen ezv... Sound, klank, sfeer, emotie, intensiteit,... zijn elke keer doeleinden voor élk moment achter het instrument.

contrabas
Soet Kempeneer speelt contrabas