Albert Vila solo

Albert Vila poseert met gitaar

Albert Vila

Gitarist Albert Vila is afkomstig uit Barcelona en heeft na z'n studies in Amsterdam en New York een origineel repertoire opgebouwd van eigen muziek. 

“Albert Vila manages to sculpt musical creations that speak to the senses and soul, and provide a window into his own unique world” -  All About Jazz.

Albert Vila won in het verleden al de Dutch Jazz Competition in 2004 en de Jazz Hoeilaart compositie wedstrijd.  Hij kiest in zijn composities dan ook niet voor platgetreden paden, maar gaat op zoek naar subtiele en uitdagende texturen die de luisteraar meenemen. Het zijn zorgvuldig gekozen composities, van intiem tot uitbundig, van melodisch tot ritmisch maar altijd interessant om naar te luisteren.

Na verschillende eigen projecten en samenwerkingen met diverse muzikanten, presenteert Albert Vila ons dit keer een solo gitaarwerk, waarin de puurheid en conceptuele eenvoud van een muzikant en zijn instrument maximaal tot uiting komen. Als resultaat ontdekken we een eclectisch repertoire, zonder enige vorm van stilistisch of artistiek complex: gaande van de Beatles tot Antonio Carlos Jobim via Bob Marley, Nick Drake en enkele bekende jazzstandards van het Amerikaanse repertoire.

Zijn respect en bewondering voor de artiesten, samen met zijn specifieke harmonische visie op elk van de stukken, geven dit project een muzikale samenhang die zeker door elke muziekliefhebber zal worden gewaardeerd.

gitaar
Albert Vila