Vrijdagavond 6 sept 20:45 en 22:00

Genre
Gipsy Swing Jazz

The Basily Gipsy Band

De gipsy-jazz formatie Basily laat de tijden van Django Reinhardt en Stephane Grapelli herleven. Oorspronkelijk is Basily begonnen als pure vertolker van de hot club de France traditie. Heden ten dage heeft Basily een geheel eigen identiteit met traditionele en Spaanse zigeunerinvloeden ontwikkeld. Door de ontwapenende podiumpresence en de gedreven uitstraling weten de muzikanten hun publiek keer op keer in vervoering te brengen.

Met de originele Hot Club de France bezetting wordt The Basily Gipsy Band gezien als een van de beste en origineelste gipsy formaties van deze tijd.

Een optreden van Basily staat altijd garant voor een daverend applaus en voor een spectaculair succesvol optreden!

In Nederland heeft de band op vrijwel alle jazzpodia gestaan en wereldwijd op grote jazzfestivals, waaronder het North Sea Jazz Festival, het Jak Festival in Indonesië, het Django Reinhardt Festival in Samois-sur-Seine, het International Gipsy Festival in Oslo, de New Yorkse jazzclub Birdland en het Copenhagen Jazz Festival.

De leden van de Basily Gipsy Band zijn de vaders en ooms van de The Basily Boys: vier jonge gitaristen die in 2009 de halve finale bereikten van Holland's Got Talent.

Basily Gipsy Band tijdens Jazzathome 2019 in Het Anker
Basily Gipsy Band tijdens Jazzathome 2013

Popy Basily

Popy Basily is een Nederlandse muzikant. Hij stamt uit een zeer muzikale Sintifamilie, waar al sinds vijf generaties muziek gemaakt wordt. Zelf begon hij met gitaarspelen toen hij elf jaar oud was.

Popy is de sologitarist van de Basily Gipsy Band. Deze formatie speelt een eigen interpretatie van instrumentale gipsy jazz in de traditie van de Hot Club de France. Ze hebben een eigen identiteit ontwikkeld door de jazz te combineren met traditionele invloeden van de Balkan, blues en flamenco.

Door veel in Denemarken te spelen en steeds nieuwe gasten uit heel Europa uit te nodigen, heeft Popy Basily de gipsy jazz in Denemarken populair gemaakt en is hij een graag geziene gast in de gipsy-jazzwereld van Scandinavië geworden. Een optreden met Stéphane Grappelli en optredens op privéfeesten van The Rolling Stones en Jeff Beck beschouwt hij als hoogtepunten in zijn muzikale carrière.

solo gitaar
Popy Basily speelt gitaar op Jazzathome 2013 avondconcert

Gino Basily

Gino Basily die ook vanaf zijn vroege jeugd gitaar speelt is de begeleider van Popy, hij weet als geen ander waar zijn lead gitarist naar toe gaat en volgt hem onmiskenbaar.

ritme gitaar
Gino Basily op gitaar tijdens Jazzathome 2019 in Het Anker
Gino Basily op gitaar tijdens avondconcert Jazzathome 2013

Gabi Barbalau

Contrabassist Gabriel Barbalau laat zijn contrabas zingen als een cello, het instrument dat hij aanvankelijk studeerde aan de hogeschool van de muziek in Boekarest. In Nederland rondde hij met succes, maar nu op de contrabas, zijn muziekstudie af aan zowel het Koninklijk Conservatorium van Den Haag als het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam.

Destijds in Roemenië al bedreven op de contrabas maakte hij met het ensemble “Ciocarlia” en haar gerenommeerde vertegenwoordigers van het Balkan repertoire vele tournees naar ondermeer de Verenigde Staten. In Nederland nam hij samen met de Roemeense panfluitist Nicolae Pirvu de CD’s “ Serenade” en “Hai Noroc” op.

Tegenwoordig is hij vast verbonden aan Het Internationaal Danstheater en is tevens actief in diverse kamermuziek en wereldmuziekprojecten.

 

contrabas
Gabi Barbalau poseert met contrabas

Antal Steixner

Geboortejaar
1967

Antal Steixner (geboren 23 april 1967 te Boskoop) begon met het bespelen van drums in 1978 , maar toonde ook interesse in andere instrumenten.

Hij voltooide de Havo voor Muziek en dans, en studeerde daarna drums, percussie en piano aan het Rotterdams Conservatorium. Hij volgde lessen op drums van o.a Marcel Leliveld, Henk Hemmes,Ruud Spetter, Peter Ypma ,Fred Krens, Lucas van Merwijk, John Engels,Hans Eikenaar en Hans van Oosterhout. Lessen in percussie kreeg hij van Marcel Leliveld, Steve Boston , Fer van Duuren en Angel “Cepillo”Sanchez (cajon).

Hij speelde bij groepen zoals Les Charmeurs ,Pink no Poodle,Rosa King, the Kiers Unit ,Hans Dulfer,Breath Takin’ Angels en vele andere (inter)nationale groepen en artiesten. Als percussionist speelt(d)e hij in en met o.a; Metropole Orkest, Eric Vaarzon Morel, Labryenco, the Rosenberg Trio, Basily Gipsyband, Sufi to Flamenco, Dyzack, Bodhi Boranti, Compasion, Etno Saraj, 4tuoze Matroze, Marius Preda en vele andere(inter)nationale artiesten.

Als leraar aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) als docent Cajon. Als hoofddocent drums en percussie van de afdeling educatie aan het HPC(Haags Popcentrum). Diverse malen als gastdocent aan het Koorenhuis(Koo) in Den Haag. Op dit moment doceert Antal percussie en drums als privédocent, drum en bandcoach, en met verschillende muziekprogramma’s speciaal ontwikkeld voor leerlingen van het Lager- en Voortgezet Onderwijs. Samenwerking met o.a; ; DAK Kindercentra; 2 Samen Kinderopvang ;Corbulo College;Trias.

Antal  is een veel gevraagd sessiemuzikant en speelde op vele andere C.D opnames in het verleden van (inter)nationale groepen en artiesten.

 

 

cajon
Antal Steixner speelt cajon tijdens avondconcert Jazzathome 2013

Brouwerij Het Anker

inkom langs Krankenstraat (Groot Begijnhof), Mechelen

In 1990 neemt Charles Leclef, 5e generatie, de brouwerij over en worden belangrijke investeringen gedaan. Het geheel van gebouwen en materialen wordt gerestaureerd en vernieuwd.

In 1990 opende Het Anker binnen de muren van de brouwerij een 3-sterren hotel: een uniek concept in België. Eind 2010 werd de vernieuwde brasserie geopend en de rondleidingen door de brouwerij herstart.

Eveneens in 2010 werd in Blaasveld, in de 17-eeuwse familiehoeve, een volwaardige whisky-stokerij opgebouwd en in gebruik genomen: de Gouden Carolus Single Malt werd in 2013 op de markt gebracht en heeft intussen al meerdere internationale prijzen gewonnen.

Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Getuige hiervan de vele internationale prijzen en onderscheidingen die de brouwerij in ontvangst mocht nemen. Het gebouw werd volledig gerenoveerd met behoud van de authenticiteit. Zo huisvest het pand nu een authentieke wijnkelder, waar je heerlijke wijnen en Mechelse bieren kan degusteren onder vakkundige begeleiding van een ervaren sommelier.

We verwelkomen U op het binnenplein met ingang langs de Krankenstraat (Groot Begijnhof).

zicht op complete Brouwerij Het Anker
binnenplein Brouwerij Het Anker met podium
ingang Brouwerij Het Anker langs de Krankenstraat
ingang Brouwerij Het Anker langs de brasserie
zijgevel brasserie van Brouwerij Het Anker