Jan Hautekiet

Geboortejaar
1955

Jan Hautekiet is producer, radiomaker, muzikant en schrijver.

Hautekiet studeerde piano en kamermuziek aan de Academie van Sint-Pieters-Woluwe en taal- en letterkunde, filosofie en audiovisuele communicatie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarnaast volgde hij ook een journalistenopleiding en volgde hij piano bij onder meer John Lewis, Jasper van 't Hof, Michel Herr en Charles Loos. Ook volgde hij schriftelijke cursussen aan het Berklee College of Music in Boston.

Hautekiet is nu pianist en klavierspeler.

Hij deed sessiewerk voor onder anderen Paul Louka, Eric Melaerts, Jean Blaute, Philip Catherine, John Ruocco, de LSP-Band, het BRT-Jazzorkest, Wim De Craene, The Scabs, Wigbert, Fay Lovsky, Ludo Mariman, Dirk Blanchart, Kloot Per W, Spelers en Drinkers, Jan De Wilde en Tucker Zimmerman.

In 1997 startte hij een lange samenwerking met Patrick Riguelle. In 1999 stichtten ze samen De Laatste Showband in De Laatste Show op Eén. De band speelde de show tot 2011. 

In de herfst van 2008 gingen Hautekiet en Patrick Riguelle op tournee met de voorstelling Un Premier Amour. De titel van de show verwijst naar het gelijknamige lied van Isabelle Aubret, waarmee de zangeres in 1962 voor Frankrijk het Eurovisiesongfestival won. Tijdens Un Premier Amour, dat tijdens het najaar van 2009 werd hernomen, brachten Riguelle & Hautekiet een ode aan het Franse chanson. In 2012 bracht Hautekiet het album Un Premier Amour uit en toerde hij met Riguelle. In 2015 toerden ze met Brel-repertoire en kwam de cd-registratie On N'oublie Rien uit.

In 2002 begon hij aan een theatertour met Rick de Leeuw, waarin verhalen, gedichten en songs elkaar afwisselden. Er komen nog regelmatig nieuwe shows uit met Rick.

piano
toetsen
Jan Hautekiet speelt piano tijdens Jazzathome 2023