Carlo Nardozza

Geboortejaar
1982

Carlo Nardozza  is de jongste zoon van twee uit een warm Italiaans gezin in Genk. Sinds zijn zevende is Carlo gefascineerd door de trompet en zette hij zijn eerste stappen in de muziek, geïnspireerd door zijn muzikale vader.

Hij studeerde cum laude af voor trompet aan het Conservatorium Maastricht onder leiding van Rob Bruynen en studeerde later voor zijn Masterdiploma aan hetzelfde instituut onder leiding van Claudius Valk en Bert Joris.

Tijdens zijn studie richtte Carlo Nardozza zijn eigen Kwintet op en begon voor dit Kwintet te componeren, veelal geïnspireerd door wereldmuziek. Dit Carlo Nardozza Quintet nam twee CD's op, "Making Choices" en "Winterslag", toerde met Jazzlab door Vlaanderen, en ook door Roemenië, Italië en Frankrijk. Ze wonnen meerdere prijzen op het Young Jazztalent Concours Gent (België), beste compositieprijs op het Tremplin Jazz Concours in Avignon (Frankrijk), en de Jerry van Rooyen Award (Nederland).

Ook ontmoette Carlo in Maastricht de Luxemburgse drummer Jeff Herr met wie hij de Jeff Herr Corporation (fusion-space funk) oprichtte. Ondertussen namen ze twee CD's op en toerden ze langs vele locaties in Europa.

Carlo Nardozza was vroeger lid van verschillende muziekgezelschappen. Eén ervan was het Henri Texier Red Route Quintet waarmee hij drie jaar samenwerkte, een ander project was de European Jazz Trumpets dat een trompetcollectief was onder leiding van trompettist Pierre Drevet. Carlo nam ook deel aan het Orchestre National Jazz Luxemburg waarmee hij een tweetal opnames maakte onder George Duke.

Tot nu toe speelde hij ook met Rebirth Collective, OTO - machine en The Muze Jazz Orchestra.

Momenteel houdt hij zich bezig met verschillende muzikale projecten die hij samen met enkele collega-musici heeft opgericht, waaronder Duology (duo met contrabassist Christophe Devisscher, Album "Duology" uitgebracht in 2015), 11 (duo met componist en pianist Michel Bisceglia, Album "11" uitgebracht in 2013), The Carlo Nardozza Quartet, en The Delirium Quintet (met trompettist Nico Schepers).

Samen met pianist Alano Gruarin en gitarist Tim Finoulst richtte Carlo vorig jaar een nieuw project op genaamd In Bocca al Lupo. Voor dit trio maakte Carlo arrangementen van grote Italiaanse klassiekers, zonder twijfel uit het hart gespeeld vanwege zijn Italiaanse roots.

Naast deze projecten is hij lid van de Johannes Müllers Jazz Mile, de Jelle Van Giel Group en het Bram Weijters Quartet.

Carlo start een nieuw project "Big Band Nardozza" waarbij hij zich laat begeleiden door verschillende Big Bands in Europa. Verschillende grote en gerespecteerde componisten (Bert Joris, Lieven Cambré, Lode Mertens en anderen) arrangeren Carlo's eigen composities voor Big Band, prachtige muziek komt onze kant op! 

Carlo werkte als freelancer al met Bert Joris, Philip Catherine, Paul Michiels, Clouseau, Lee Konitz, Dado Moroni, Rosenberg Trio, Bobby Shew, Henri Texier, George Duke, Bruno Castelluci, Brussels Jazz Orchestra en vele anderen.

Als Professor in Muziek en Trompet heeft Carlo les gegeven aan het Conservatorium van Gent en het Conservatorium van Brussel. Momenteel doceert hij aan het Conservatorium van Maastricht en aan het Conservatorium van Hasselt.

Trompet
Carlo Nardozza op trompet tijdens Anything Goes