Bas Bulteel solo

P.I.L. is Bas' persoonlijk laboratorium, waarin hij on the spot solo pianomuziek creëert:  "Ik start vanuit een volledige vrijheid en laat me inspireren door de flow en de mood van het moment. Ik ga op zoek naar innerlijke rust door te experimenteren. Comfortzones vergeet ik, grenzen zijn er ook niet. Zen, minimalistisch, mysterieus, gekleurd, verrassend, ... Voor mij werkt het als een vorm van meditatie."

Bas Bulteel in water met de voeten

Bas Bulteel

Geboortejaar
1971

De Oostendse pianist en componist Bas Bulteel studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht, en volgde masterclasses bij o.a. Barry Harris en Fred Hersch om zich als jazzpianist verder te ontwikkelen. Zijn virtuoze pianospel bracht hem op tal van podia doorheen Europa aan de zijde van o.a. Jean Warland Trio, Richard Rousselet, Ronny Verbiest, Phil Abraham, Toots Thielemans, Deborah Brown, Judy Niemack, Art Farmer, Clark Terry, Archie Shepp, Ronald Douglas, Johnny Griffin, Danny Doriz, Clare Foster, Rachel Gould, Anca Parghel, Philip Catherine, ...

In 2014 besloot Bas zich voluit op de jazz te storten en verzamelde hij zijn hoogstpersoonlijke dreamteam met drummer Bruno Castellucci en bassist Bart de Nolf in het Bas Bulteel Trio. Voor dit trio schreef hij twaalf ijzersterke composities bij elkaar, verzameld op de eerste plaat ‘Coming Home’ die verscheen in 2013 op het W.E.R.F.-label. Tijdens het evenement ‘Klara in de Singel’ in 2014 werd ‘Coming home’ gelauwerd als het beste jazzalbum van het jaar.

piano