Anthony Claeys 4tet

Anthony Claeys 4tet brengt een mix van eigen composities en hedendaagse jazz.

Anthony Claeys 4tet tijdens Jazzathome 2019
Anthony Claeys 4tet live in De Goudvis bij Jazzathome 2017

Anthony Claeys

Anthony Claeys studeerde aan het Antwerpse Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam. Hij kreeg les van Hendrik Braeckman, Martijn van Iterson, Maarten van der Grinten, Karl van Deun, Serge Lazarevitch, Jesse van Ruller e.a.
Anthony speelde o.a. met de jongeren-big band van Maria Schneider op Jazz Middelheim 2001, de Band of Conservatories Belgian Graduates tijdens Jazz à Liège 2002 en het Manhattan School of Music / Conservatorium van Amsterdam Ensemble tijdens het North Sea Jazz Festival 2002.
Anthony geeft les aan de Academie Ekeren en AP Hogeschool.

gitaar
Anthony Claeys speelt gitaar tijdens Jazzathome 2019
Anthony Claeys speelt gitaar

Egor Dubay

Geboortejaar
1995

Egor Doubay is een Belgische saxofonist. Op een jonge leeftijd begon hij aan zijn muziekopleiding aan de Stedelijke academie voor muziek woord en dans (SAMWD) en De!Kunsthumaniora waar hij in beide scholen Summa cum laude behaalde.

Hij begon intussen aan een jong-talent opleiding aan het conservatorium van Antwerpen waar hij les kreeg van Kurt Van Herck.  Na het afstuderen werd Egor toegelaten aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij les krijgt van Ferdinand Povel, Simon Rigter, Rob van Bavel,Joris Roelofs,Dick Oatts,... Egor heeft op een jonge leeftijd al een hoop podiumervaring opgedaan door op verschillende festivals,wedstrijden, Jazz-clubs en concertzalen te spelen. In 2009 won hij met band Jazilan de costa public award en vervolgens de Belfius jazz classics competition met Tacalan. Egor heeft het podium mogen delen met verschillende erkende muzikanten en  is te horen met verschillende formaties waaronder zijn eigen kwartet dat bestaat uit bandleden uit heel Europa.

tenorsax
saxofonist Egor Dubay

Fré Madou

Fré studeerde contrabas jazz & lichte muziek aan het conservatorium van Antwerpen.

Op 19-jarige leeftijd trok hij naar Barbados en verdiende daar de kost als bassist bij het 'Gwen Taylor Trio'. Na zijn terugkeer naar België voegde hij zich weer bij zijn vaste kwartet met o.a. Sara Meyer (sax) en Peter Verhelst (gitaar).

Jarenlang was hij de vaste contrabassist van 'DAAU'. Met deze laatste groep maakte hij verscheidene wereldtournees en nam hij de CD 'Domestic Wildlife' op.

Hij was tevens de bezieler van het jazz-collectief 'Fables of Fungus' (een ode aan Charles Mingus). Ook in bij de 'Mood Swings', 'The Foodlums' en 'La Bella Addormentata' is hij de vaste bassist.

Hij is vaste bassist bij The Jacquelines waarmee hij de plaat 'Gee Oh Gee opnam, bij Namid en het Bart Borremans-kwintet. Verder is hij nog zeer actief als freelance bassist in verscheidene (jazz)formaties.

Momenteel doceert hij contrabas, MO en AML in verschillende scholen.

contrabas
Fré Madou speelt bas tijdens Jazzathome 2019
Fré Madou  aan de contrabas

Nico Manssens

Geboortejaar
1977

Nico Manssens ging in de leer bij o.a. Jan de Haas, Chander Sardjoe en Billy Hart. Tijdens en na zijn jazzopleiding aan het Antwerps Conservatorium ging hij diverse muzikale richtingen uit.

Hij stond op het podium met Trixie Whitley , Lady Linn en Dj Jerboa maar evengoed met Nicolas Kummert , Bram Weijters , Stefan Bracaval , Nathalie Loriers , Sal La Rocca of zelfs een enkele keer met Toots. 

Met Fre Madou speelde hij bij de Fables Of Fungus en hij was ook actief bij Zoshia. In de wereld van de dans werd hij als drummer op internationale tournee gevraagd voor Roberto Olivans “Dé Farra” en in het theater werkte hij jarenlang met Mathias Sercu aan verschillende voorstellingen.

Eigen werk bracht hij uit met zijn band Multitude (Dog of Teahan) en momenteel is hij aan de slag bij de Hoboken Homies , Along a Line , Arkham Asylum en natuurlijk het Anthony Claeys 4tet.

Naast het podiumgebeuren is hij als leraar verbonden aan de Kunstacademie Ter Beuken en de Mago.

drums
Nico Manssens speelt drums tijdens Jazzathome 2019
Nico Manssens speelt drums