01

Genre
Nordic jazz pop

Junn

Junn is een zangeres met een voorliefde voor nostalgie en experiment. Ze laat haar songs klinken met een kalme, innemende stem, begeleid door een mix van akoestische en elektronische klanken.
‘Sirene van aan de Baltische zee’, ‘fee van de bossen in Finland’ die verbannen is naar de uit beton en asfalt opgetrokken grootstad Brussel; het zijn allemaal benamingen voor de Finse zangeres Anu Junnonen.

Haar muziek bevindt zich op het kruispunt van vele richtingen en doet denken aan muzikale universums zoals Björk, Tune-Yards of Laurie Anderson.

Junn groepsfoto

Anu Junnonen

Geboortejaar
1979

De Finse zangeres Anu Junnonen kwam in Brussel terecht omdat ze les wilde volgen bij David Linx. Vijftien jaar later is ze hier volledig ingeburgerd, spreekt vlot Frans en Nederlands en zingt in verschillende groepen.
Met Tuur Florizoone, Yannick en Yves Peeters en Dree Peremans nam ze haar debuut-cd ‘The Luckless Lands of the North’ op voor het Belgische label Home Records onder de naam aNoo. Een kruisbestuiving van jazz, folk en pop met sobere Finse invloeden. Ergens tussen Hanne Hukkelberg, Iva Bittova en Laurie Anderson.
In 2011 verscheen de opvolger ‘Sinipiika’ (Prova Records). Producer was Werner Pensaert (K’s Choice, Hooverphonic), wat tot een meer popgetint repertoire leidde.
Samen met Elena Dunkelman, Sophie Tassignon en Aurélie Lierman vormde ze korte tijd The Screaming Bitches.
Ze zong ook bij Quark en Northface. Fabrizio Cassol (Aka Moon) vroeg haar tevens voor zijn cd ‘Strange Fruit’ (Blue Note).

The Brussels Vocal Project is een van de meest recente zangensembles waar ze lid van werd. Zes stemmen (twee alt, bas, bariton, tenor en sopraan) die a capella nummers brengen ergens tussen jazz en avant-garde. Mijlenver verwijderd van alle clichés uit doo wop, barbershoptraditie, beatbox hypes en scatting manierismen. Voor de debuut-cd ‘The Art of Love’ (AZ Productions) kregen ze bekende componisten als Fabrizio Cassol, Pirly Zurstrassen, Pierre Vaiana, Nathalie Loriers en Fabian Fiorini zo ver dat ze hen origineel materiaal bezorgden.

Momenteel werken ze aan een nieuw project (‘Modern Tales’) met de Amerikaanse drummer John Hollenbeck die op zijn beurt een specifiek repertoire aan het schrijven is voor vocaal ensemble en drummer.
Met de cd ‘Skeletons’ (2014), uitgebracht onder haar eigen naam, koos Anu dan weer resoluut voor electropop.

Gloednieuw is nog Voxtra, een vocaal ensemble dat folkliederen uit Albanië, België, Finland, Madagascar en Sardinië brengt. De debuut-cd verschijnt begin 2016.

zang
toetsen
Anu Junnonen voor muur met teksten

Alain Deval

Geboortejaar
1980

Alain Deval, geboren in Luik in 1980, begon muziek te spelen op zijn veertiende met de gitaar en de drums in verschillende rock projecten. Op zijn achttiende kiest hij uiteindelijk voor de drums en daarna voor  blues en jazz als muziekgenre. Na 2 jaar lessen volgen met Laurent Delchambre studeert Alain Deval aan de Jazz Studio met Herman Pardon, Marek Patrman, Pierre Vaiana, Antoine Cirri, Richard Rousselet...

Hij volgt ook workshops met Dré Pallemaerts, Bruno Castellucci, Stéphane Galland, Lieven Venken... Momenteel speelt hij met "Collapse", met wie hij de wedstrijd jonge talenten Xl – jazz won.

Met de band "Khartung" ontwikkelt hij een meer energieke muziek tussen jazz, elektronische -en progressieve rock. Met "lm4" is het eerder in de standards en moderne jazz...

drums
Alain Deval speelt drums

De muziekstijl situeert zich tussen Björk enAgnes Obel, de Nordic jazz pop.

Dusk till Dawn

Onze Lieve Vrouwestraat 81, Mechelen

In deze herenwoning uit 1870, uitgebaat als gastenverblijf, gaan oud en nieuw hand in hand.

‘Dusk Till Dawn’ is een heerlijk gastenverblijf in het hart van Mechelen. In deze 19de eeuwse herenwoning zijn historische charme en eigentijds design harmonieus verweven. De klassiek voorgevel verbergt een interieur dat niets van zijn ‘grandeur’ verloren heeft. De marmeren inkomhal en de art nouveau muurschilderingen zetten onmiddellijk de toon.

voorgevel Dusk till Dawn
living Dusk till dawn
zittend publiek bij Dusk till Dawn Jazzathome 2018
trap en orgel Dusk till Dawn
Diederik Beele in Dusk till Dawn bij Jazzathome 2018
living Dusk till Dawn bij Jazzathome 2018
voordeur