08

Genre
soul, blues, gospel

Franklin - ode to Aretha

FRANKLIN. viert de memorabele Queen of Soul.

Toen Aretha Franklin haar laatste adem uitblies op 16 augustus 2018, besefte Emilie Leysen dat ze allerminst zin had om afscheid te nemen van Aretha's muziek. Al van kindsbeen af is ze in de ban van de grote gospel- en soulvrouw, die met haar expressieve stem, haar onstopbare energie en een ongelooflijke muzikale virtuositeit als geen ander de soul belichaamde. 

Maar ze voelde dat ze Aretha's verhaal niet alleen kon vertellen. Gelukkig waren de stemmen van Dunja Mees en Sarah Devos in haar geheugen blijven plakken bij vorige muzikale ontmoetingen en dit was het uitgelezen moment om de drie vrouwen samen te brengen. Ze snuisterden door het gigantische repertoire van de soulgodin en vielen van verbazing in verbazing. Zoveel energie, zoveel goeie, vaak eigen songs en wat een arrangementen! 

Als dan ook nog een handvol enthousiaste topmuzikanten staat te springen om mee te spelen; dan is er geen houden meer aan. FRANKLIN. Is een feit! 

Een concert van FRANKLIN. is een waar feest, een vreugdevolle viering ter ere van de Queen of Soul. Knallers als ‘Think’, ‘Chain of Fools’, ‘Natural Woman’, 'Say a Little Prayer', 'Never loved a Man' maar evengoed meer verborgen parels en werk van Aretha zelf krijgen een beurt. De uitkomst is een show vol gospel, blues en soul die uw hart doet trillen en uw benen doet jeuken. Maar, vergis u niet, FRANKLIN. is geen alledaagse coverband. De persoonlijke arrangementen, uitgekiende meerstemmigheid en eigen interpretaties van de afwisselende frontvrouwen maken van dit gebeuren een unieke belevenis. 

Openhartig, vurig en groovy as heaven staat FRANKLIN. gretig klaar om Aretha's ongebreidelde magie naar uw theater of festival door te sluizen!

groep Franklin
de drie zangeressen van Franklin poseren

Dunja Mees

Dunja Mees studeerde jazz zang aan het Conservatorium in Antwerpen en ken je wellicht als finaliste van The Voice Van Vlaanderen. Ze is een ervaren vocal coach en schittert in projecten als FRANKLIN. - Ode To Aretha, DTN (Dunja & Tom Nelson; acoustic duo) en haar eigen solo project onder de naam 'Ayla Dunes’. 

Dunja deelde het podium met bekende namen in de Vlaamse muziekwereld: Paul Michiels, Axelle RedNatalia, Patrick Riguelle, Jean Bosco Safari, Barbara Dex, e.a. 

zang
Dunja Mees zingt

Emilie Leysen

Emilie Leysen heeft een masterdiploma jazz/pop zang op zak. Ze maakt donkere retro soulpop met haar eigen band Nneema. Ze zingt gospel bij Franklin.

Ze zingt ook swingende close harmony bij de Midnight Blue Birds en ze houdt van groove, grote dynamieken en poëzie.

zang
Emilie Leysen live

Sarah Devos

Sarah Devos studeerde jazz-zang aan het conservatorium in Gent. Opgegroeid in een multicultureel gezin waarin muziek een grote rol speelde, ontwikkelde Sarah zich tot een veelzijdige vocaliste. Ondertussen staat ze twintig jaar op de planken, en werkte ze reeds samen met o.a. Flip Kowlier, Leki, Laura Tesoro, Ozark Henry, Selah Sue...

zang
Sarah Devos zingt

The Patio Houses

Hendrik Speecqvest 54, Mechelen

Het oude magazijn van een parfumeriegroothandel uit de jaren veertig , nu omgedoopt tot "het atelier" biedt faciliteiten voor sfeervolle gelegenheden.

Culinaire wandelingen en degustaties zijn mogelijk in de authentieke herenkamers, de met daglicht overgoten patiokeuken of de patiotuin met de borrelende waterpartij. 

De gastentafel is seizoensgebonden met een knipoog naar de wereldkeuken. Er zijn ook twee gastensuite kamers.

het atelier van The Patio Houses
gastentafel van The Patio Houses
voorgevel The Patio Houses
publiek in The Patio Houses
tuin in The Patio Houses
tuin bij The Patio Houses
eigenaars van The Patio Houses
publiek in The Patio Houses