18

Genre
Easy jazz

Vélo

Vélo albumhoes

Benjamin Sauzereau

Geboortejaar
1984

Benjamin Sauzereau is een Franse gitarist en componist die reeds geruime tijd in Brussel vertoeft. Zijn muziek houdt het midden tussen compositie, improvisatie en arrangement. Zijn verschillende bands zoeken naar een eigen sound en naar een bijzondere muzikale interactie. Benjamin treedt op met Les Chroniques de l'Inutile, Easy Pieces, het Sauzereau/Roosens duo alsook in een solo -programma. Als muzikant neemt hij deel aan het collectief Granvat (minimal music van de groepen Book of Air Fieldtone en Vvolk ), en het kwartet van de experimentele popgroep Wolke. We horen hem ook in de groep Warm Bad, het Jens Maurits Orchestra, de sfeervolle Caraïbische band le Bal de Marie-Galante en in het duet Les Amateurs met kameleon-zanger Karim Gharbi. Samen met drummer Jens Bouttery creëerde hij het muzieklabel ~ suite.

gitaar
Benjamin Sauzereau speelt gitaar

Hendrik Vanattenhoven

Geboortejaar
1980

Hendrik Vanattenhoven is geboren dichtbij Antwerpen. Op vier jaar verhuist hij naar Brussel en begint hij met vioollessen die hij volgt tot zijn 12e.

Op zijn 13 leert Hendrik zichzelf hoe hij gitaar moet spelen, maar al snel schakelt hij over op de basgitaar. Een jaar later ongeveer begint hij met contrabas. Op zijn 16e beslist hij zijn middelbare opleiding aan het kunsthumaniora van Brussel af te maken alwaar hij een klassieke contrabas opleiding krijgt van onder andere Koenraad Hoffman.

In 1999 is Hendrik toegelaten op het Koninklijk conservatorium van Den Haag waar hij les krijgt van Hein van de Geyn, Frans Van Der Hoeven, Frans Elsen, Rob van Bavel en John Ruocco.

In april en mei van 2002 trekt Hendrik naar Cuba om meer te leren over afro-cubaanse muziek en zijn origines. Hij verbleef een maand in het conservatorium van Havana waar hij les kreeg van verschillende lokale bassspelers en muzikanten.

In de loop der jaren heeft Hendruk masterclasses gevolgd bij onder andere Dave Liebman, Barry Harris, John Abercrombie, Rick Margitza, Avishai Cohen en vele anderen.

Hendrik Vanattenhoven is een vaak gevraagde muzikant in verschillende genres zoals jazz, salsa, funk en pop.

Hij is als leraar basgitaar/contrabas verbonden aan de academies van Jette, Wemmel en Lennik.

contrabas
Hendrik Vanattenhoven speelt contrabas tijdens Jazzathome 2019

Jérémie Piazza

Jérémie Piazza is drummer, improvisator en componist. Hij is lid van het multidisciplinaire kunstenaarscollectief  Les Vibrants Défricheurs.

Hij maakt deel uit van Papanosh, een kwintet dat beroemd is in de jazzscene over de hele wereld en samenwerkt met artiesten als Roy Nathanson, Marc Ribot, Napoleon Maddox, Fidel Fourneyron en André Minvielle. Papanosh' platen worden geprezen door critici ("CHOC" Jazz Magazine, "Indispensable" Jazz News, "ELU" Citizen Jazz ...).

​Hij speelt vaak in kwartet met het kopertrio Journal Intime.

Je hebt hem misschien in big bands horen spelen met Le Sacre du Tympan van Fred Pallem, L' Orchestre National de Jazz van Frédéric Maurin, La Compagnie Lubat of Tous Dehors! Ook speelde hij met artiesten als Little Bob, Brad Scott, Ramsay Midwood, zowel in Frankrijk als in het buitenland.

Hij was drumleraar en begeleidde danslessen aan het Conservatorium van Rouen tussen 2007 en 2015. Hij woont sinds 2014 in Brussel.

drums
Jérémie Piazza speelt drums

Fenton - Van de Cruys

Acht Zalighedenstraat (poort naast huisnummer 3), Mechelen

Deze vroeg-19de-eeuwse woning op de Twaalf-Apostelenstraat 10 was destijds het kardinaalshuis van het Groot Begijnhof. De woning bestaat uit een breedhuis en een achterhuis  met aansluitend een binnenkoer en koetshuis. De binnenkoer is afgeschermd van de achtergelegen Acht Zalighedenstraat door een muur met koetspoort. De woning werd recent grondig gerenoveerd tot een moderne stadswoning.

Matt en Leentje verwelkomen u graag in het koetshuis en bij mooi weer op de gezellige binnenkoer. Ingang via Acht Zalighedenstraat (poort naast huisnummer 3).

 

voorgevel Twaalf-Apostelenstraat 10
koetshuis en binnentuin bij Fenton - Van de Cruys