03

Genre
Singer-Songwriter, Folk, Jazz

Emilie and the Movers

Emilie Mover Trio

Emilie Mover

Emilie Mover werd geboren in Montreal  en groeide op in Toronto. Als dochter van jazzsaxofonist Bob Mover kwam ze al op jonge leeftijd in aanraking met verschillende muziekgenres.  Ze begon op dertienjarige leeftijd professioneel te zingen met haar vader. Op veertienjarige leeftijd begon ze heen en weer te reizen tussen New York City en Toronto, waarbij haar ouders in beide steden werkten. Rond de leeftijd van zestien liet een vriend haar kennismaken met rockmuziek en een grotere verscheidenheid aan songwriting stijlen. Daarvoor herinnert Mover zich dat zij voornamelijk luisterde naar 'jazz, Elvis en Michael Jackson', maar ook naar soul en artiesten als Otis Redding.  Na een tijd in New York City te hebben doorgebracht, keerde Mover terug naar Toronto, waar ze begon te componeren met gitaar en haar eigen materiaal zong.

Ze heeft een aantal soloalbums uitgebracht in verschillende stijlen, en in 2013 won haar soloalbum The Stella and Sam Album de Juno Award voor Children's Album of the Year.  Ze is een frequente gastartiest en voerde de zang uit voor het themalied van Lost Girl in 2010  en haar muziek is verschenen op Girls, Pretty Little Liars en Grey's Anatomy.

zang
gitaar
Emilie Mover

John Snauwaert

Een ruime blik en een artistieke ontdekkingsreiziger… kwaliteiten die je terug kan vinden bij saxofonist en componist John Snauwaert. Al is hij in de eerste plaats een jazzmusicus, Snauwaert blijft steeds op zoek gaan naar contacten met andere culturen: Petar Elmazof uit Bulgarije, Chergio de Susa uit Cuba en zijn landgenoot van de Buena Vista Club Pipo Fernandes, Emre Kuzuoglu uit Turkije, Mahbub Khan uit Indië… Hij deelde ook het podium met jazzgrootheden als Lowen Fulson, Isaac Hurley, Jacques Pelzer, Bob Mover, Gary Smulyan, Nilson Matta, Roni Ben-Hur …

Als componist en muzikant werkte hij voor de KVS, het Muziek Lod, De Werf, Victoria, De vieze gasten en circus Picolini en schreef hij ook muziek voor animatiefilms.

John Snauwaert is ook stichter van de meest theatrale fanfare van de Lage landen: Muziekmakerij Excelsior.

sax
saxofonist John Snauwaert

Bart Buls

Geboortejaar
1964

​​​​​​​Bart Buls heeft zijn strepen meer dan verdiend in de Belgische muziekscene en ook daarbuiten, maar dan voornamelijk als zeer gewaardeerde bassist en backing vocal.  Zo stond hij ondermeer op het podium met Paul Michiels, Jo Lemaire, JB Safari en mag hij ook Guy Swinnen tot zijn persoonlijke vrienden rekenen. En dan vergeten we er nog veel…

Om zelf wat meer op de voorgrond te treden heeft hij zich gaandeweg meer ontwikkeld als gitarist en lead-zang. Zo ontstond ook zijn eigen cd, Parallel Minds,waarin hij covers brengt van de grote artiesten, maar met een eigen identiteit. Hierbij ondersteund door gekende Belgische muzikanten.

 • De man ademt muziek. Of het nu op gitaar, zang of bass is, het is altijd echt en doorleefd!
  (Guy Swinnen / zanger, gitarist, Scabs frontman) 

 • Door kenners omschreven als “heerlijk man”, “fijnproever in de ruimste betekenis van het woord”, een genot om er mee samen te spelen is het zeker.
  (Ben Crabbé / TV-maker, presentator, drummer De Kreuners)
   
 • Laat je betoveren door zijn snaren, zijn stem en zijn doorleefde klanken. 
  (Erik Goris / acteur, regisseur) 
   
 • Muzikanten steken de loftrompet over “Den Buls” en waar hij op het podium verschijnt, staat het steeds talrijke publiek klaar met het wierookvat. Den Buls is dan ook nen echten Bard.
  (Tom Van Dyck / acteur, regisseur, scenarist)
   
 • Bart Buls en Bulsjivism zijn a way of life. Een manier om met veel goesting door het leven te stappen en van elke minuut muziek een feest te maken. Wie op planeet Buls voet zet, proeft van alles het beste en verveelt zich geen moment. En meer moet muziek niet zijn. Een aanrader.
  (Jan Hautekiet / radiomaker, presentator en muzikant.)
   
 • Bart is one of the best musicians I've had the pleasure of working with. A musicians musician. A true professional.
  (Kelvin Holly, guitarist Little Richard Band, Pegie and Neil Young,….)
   
 • Als ik naar Bart kijk, word ik onmiddellijk gelukkig! Het enthousiasme straalt uit zijn ogen en zijn lichaamstaal spreekt boekdelen. Het geeft een "boost" om met Bart te spelen! 
  (Els Pynoo, frontzangeres Vive la Fête)
   
 • Wij kennen en weten dat de blues er altijd zal zijn en het zeker zal zijn dat we mekaar op een podium zullen ontmoeten, because you can play that blues yeah yeah.
  (Paul Ambach / alias Boogie boy, concertorganisator en muzikant
basgitaar
Bart Buls poseert met gitaar

Sint-Jozef, de Duivels en het Paradijs

Haverwerf 20-22, Mechelen

Deze drie huizen aan de Haverwerf in Mechelen zijn sinds 1957 beschermd. Het barokhuis links, 'Sint-Jozef' draagt in een cartouche bovenaan het jaartal 1669 maar het is in 1904 heropgebouwd met gedeeltelijk herbruikt materiaal. De verdiepte boogvelden bevatten reliëfs met centraal Sint-Jozef en het Kind Jezus. De woning met de houten puntgevel ernaast, het huis 'De Duivels', wordt ca. 1545-1550 gedateerd. Zij is in 1867 gerestaureerd met onder andere nieuwe beplanking. De drie saters of duivels in het bovendeurlicht en andere houten figuren stellen deugden en ondeugden voor. De huisnaam van dit gebouw zou ook 'De Verloren Zoon' luiden, daarmee verwijzend naar de houtsculptuur boven de deur waar deze parabel wordt weergegeven. Het volgende huis 'Het Paradijs' dateert van de eerste helft van de 16de eeuw en heeft een laat-gotische gevel met renaissance kenmerken. De boogvelden van de vensters zijn versierd met reliëfs in renaissance stijl. De twee reliëfs boven de gelijkvloerse vensters, 'De Boom van Goed en Kwaad' en 'Uitdrijving uit het Paradijs', verwijzen naar de naam van het huis.

Sint-Jozef, de Duivels en het Paradijs
zittend publiek
bar
rolstoeltoegankelijk