Umberto Odone

Geboortejaar
1993

Umberto Odone werd geboren in Treviglio (Italië). Hij begon met drummen toen hij 6 jaar oud was, speelde pop-, rock- en funkstijlen in de daaropvolgende jaren en stapte uiteindelijk over op jazz. In 2011, op 18-jarige leeftijd, was hij de eerste Italiaanse drummer die het Scuderie Capitani Drum Academy Diploma behaalde met de score van 30/30 cum laude, wat het begin betekende van zijn professionele carrière in de muziek en hem in staat stelde om drumles te geven, zowel in muziekscholen als privé.
In 2013 behaalde hij het Batteria Maxxima Diploma in de Accademia del Suono in Milaan, waar hij studeerde bij de grote jazzdrummer Maxx Furian (Randy Brecker, Mike Mainieri, ...).
In 2016 behaalde hij zijn Bachelor Diploma in Jazz Drums met de score van 110/110 in de stad Brescia (Italië).
Hij verhuisde naar Maastricht (Nederland) in 2017, waar hij een Erasmus opleiding in het buitenland begon aan het Conservatorium Maastricht waar hij live concerten speelde met WDR Big Band trompettist Rob Bruynen en hij nam muziek op met de grote Belgische trompettist Carlo Nardozza.
In de zomer van 2018 was hij de drummer van het Nationaal Italiaans Orkest van de Italiaanse Conservatoria, waar hij de kans kreeg om het podium te delen met John Surman (Dave Holland , Jack Dejohnette, ...) en te spelen in Tel Aviv (Israël) voor de Italiaanse ambassade (naast vele andere optredens).
In september 2018 verhuisde hij naar België, waar hij het masterprogramma volgde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In de periode van zijn tweejarige masterstudie heeft hij gespeeld in het So What's Next Festival 2019 in Eindhoven (Nederland) met zijn project Supernova en hij nam ook deel aan de finale van de professionele categorie van de Maastricht Jazz Awards 2019 met de Zuid-Afrikaanse bassist Ildo Nandja (John Funkhouser, ...).
In juni 2020 behaalde hij zijn Master Diploma in Jazz Drums, Cum Laude, waarbij hij studeerde bij de hoog aangeschreven drummer Stephane Galland (Joe Zawinul,Tigran Hamasyan, Ibrahim Maalouf, ...).
In juli 2021 speelde hij op het Jazzfestival van Dinant, in de competitie voor jonge talenten. Umberto heeft gespeeld met: Fausto Beccalossi (Al di Meola), Rob Bruynen (WDR Big Band), Giulio Corini (Enrico Rava, John Abercrombie, .... ), Stefano D'Anna (Ben Monder, Larry Grenadier, ...), Giovanni Falzone (Francesco Bearzatti, Massimo Colombo, ...), Carlo Morena (Kenny Wheeler, Paolo Fresu, ...), Tino Tracanna (Franco D' Andrea, Dave Liebman, ...), John Surman (Dave Holland , Jack Dejohnette, ...).

drums
Umberto Odone speelt drums