Nico Schepers

Geboortejaar
1974

Nico Schepers begon op 6-jarige leeftijd trompet te spelen. In 1999 studeerde hij af als docerend en uitvoerend musicus (lichte muziek) aan het conservatorium van Rotterdam.
Drie maal speelde hij op het IAJE-festival (International Associaton of Jazz Educators), in New York en New Orleans. Hij trad meerdere malen op tijdens het ‘North Sea’, ‘Montreux’ en ‘Middelheim’ Jazz Festival.
In januari 1998 won hij in Nederland de ‘Erasmus Jazz’ prijs en één jaar later de ‘VSB Music Award’ met zijn eigen kwartet.
In mei 2000 maakte hij deel uit van de ‘European Broadcasting Big-Band’ in Noorwegen. Tijdens de zomer van 2003 speelde hij in een sextet met trompettist Kenny Wheeler.
Hij speelt vast bij het Brussels Jazz Orchestra en werkte op deze manier samen met o.a. Maria Schneider, Kenny Werner, Bob Mintzer, Tom Harreil, Wallace Roney, Dave Liebman, Toots Thielemans, Philip Catherine, Bert Joris, e.a.
Tevens speelt hij bij het High Voltage Sextet en de New Chris Joris Experience, samen met Frank Vaganée. Hij werkt als studiomuzikant in België en Nederland en deed verscheidene optredens en opnames met bands uit allerlei genres (Clouseau, Neeka, Blue Blot, Jo Lemaire, Axelle Red, Mauranne, Johan Verminnen, Gunther Neefs, Bram Vermeulen,…)
Hij geeft les aan het conservatorium van Antwerpen.

trompet
bugel
Nico Schepers poseert met trompet zwart wit foto Jassepoes