Guy Nikkels

Geboortejaar
1979

In 1979 in Bogota geboren en in Deventer opgegroeid, begon Guy Nikkels op zijn tiende met gitaarspelen. Zo’n vijf jaar later werd zijn interesse voor de jazz gewekt, wat hem uiteindelijk twee jaar later op de vooropleiding van het Zwolse Conservatorium bracht (bij gitarist Hans Voogt). In 1998 werd Guy toegelaten tot de eerste-fase opleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn leraren aldaar waren Peter Nieuwerf, Eef Albers en Wim Bronnenberg. Bij zijn afstuderen in 2003 kreeg Guy de kans om door te gaan, bij Martijn Van Iterson, met de masteropleiding, die hij in 2005 cum laude behaalde.Guy nikkels richtte tijdens zijn studiejaren de groep ‘Thinktank’op (met Rein godefroy op piano, Hendrik Vanattenhoven, contrabas, en David Barker, drums). Alle leden dragen met hun composities en arrangementen bij aan het repertoire van het ensemble. De stijl valt te omschrijven als akoestische jazz.

In 2007 kwam hun debuut-CD ‘Pekdek’ bij O.A.P. Records uit. Verder maakt Guy deel uit van de ‘James Brown Tribute Band’ die zich, hoe kan het ook anders, richt op het werk van onze recentelijk ontvallen ‘Godfather of Soul’.

Met de Belgische zanger Bart Mertens speelt hij bij het ‘Bmjazz Quartet’, dat ‘luchtige’ en bekende jazz-standards ten gehore brengt.Tijdens en na zijn studieperiode heeft Guy gespeeld en samengewerkt met verschillende nationale en internationale grootheden zoals: Michael Brecker, John Ruocco, Kenny Werner, Eef Albers, Henk Meutgeert, Frits Landesbergen en Kurt Rosenwinkel.In 2007 tourde Guy door Tanzania en Roemenië. In juli 2007 speelde hij met ‘Thinktank’ op het internationale jazzfestival van Gastoria-Gasteiz in Spanje.

gitaar
Guy Nikkels aan de gitaar