Artan Buleshkaj

Artan Buleshkaj, geboren in Istog (Kosovo) in 1993, is een gitarist en componist uit het Gentse. Hij is actief in een resem aan projecten in en buiten de levendige muziekscene van de Arteveldestad, in genres gaande van pop tot (vrije) improvisatie.

Buleshkaj werd in 2016 genomineerd voor een Sabam Jazz Award in de categorie jong talent en was finalist van de B-Jazz International Jazz Contest 2015 (waar hij in 2019 en 2022 ook jurylid was) met jazztrio Ruis. In 2022 werd hij genomineerd voor de Jong Jazz Talent Gent-prijs met zijn gitaarkwartet Code Poems. Buleshkaj won in 2018 ook een Arts in Society Award voor een participatief kunstproject opgezet in WZC Het Heiveld te Gent.  Bovendien speelde hij als gastsolist bij het Brussels Jazz Orchestra, i.k.v. The Future is Now, een concertenreeks i.s.m. jonge getalenteerde musici. Hij kreeg gitaarlessen van Hans van Oost (Conservatorium Gent) en Martijn van Iterson (Conservatorium van Amsterdam). Buleshkaj nam privélessen bij internationaal gerenommeerde gitaristen Lage Lund, Nir Felder en Gilad Hekselman. Hij is ook zelf als gitaar- en improvisatieleerkracht verbonden aan het APK te Gent. Artan wordt sedert maart 2021 vertegenwoordigd door Inside Jazz Management, dit voor al zijn projecten als leider.

Naast concerten in het binnenland verzorgt Buleshkaj regelmatig concerten/tournees in het buitenland. Zo bracht zijn carrière hem reeds in Japan, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Nederland, Duitsland en Frankrijk.

gitaar
Artan Buleshkaj speelt gitaar tijdens Jazzathome 2023