Brouwerij Het Anker

inkom langs Krankenstraat (Groot Begijnhof), Mechelen

In 1990 neemt Charles Leclef, 5e generatie, de brouwerij over en worden belangrijke investeringen gedaan. Het geheel van gebouwen en materialen wordt gerestaureerd en vernieuwd.

In 1990 opende Het Anker binnen de muren van de brouwerij een 3-sterren hotel: een uniek concept in Belgiƫ. Eind 2010 werd de vernieuwde brasserie geopend en de rondleidingen door de brouwerij herstart.

Eveneens in 2010 werd in Blaasveld, in de 17-eeuwse familiehoeve, een volwaardige whisky-stokerij opgebouwd en in gebruik genomen: de Gouden Carolus Single Malt werd in 2013 op de markt gebracht en heeft intussen al meerdere internationale prijzen gewonnen.

Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geƫxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Getuige hiervan de vele internationale prijzen en onderscheidingen die de brouwerij in ontvangst mocht nemen. Het gebouw werd volledig gerenoveerd met behoud van de authenticiteit. Zo huisvest het pand nu een authentieke wijnkelder, waar je heerlijke wijnen en Mechelse bieren kan degusteren onder vakkundige begeleiding van een ervaren sommelier.

We verwelkomen U op het binnenplein met ingang langs de Krankenstraat (Groot Begijnhof).

zicht op complete Brouwerij Het Anker
binnenplein Brouwerij Het Anker met podium
ingang Brouwerij Het Anker langs de Krankenstraat
ingang Brouwerij Het Anker langs de brasserie
zijgevel brasserie van Brouwerij Het Anker