Riguelle, Hautekiet & Peeters

"Laten we met de deur in huis vallen: Deze heren zijn geen doorwinterde Jazz Cats, maar zijn - als het er op aankomt een gig binnen te rijven - wel doorwinterde plantrekkers. 30 jaar spelen ze samen, en geen woordje gehad! Wie had dat gedacht, een jongeman en twee oudjes... Dat waren tijden. Jan Hautekiet streelt de toetsen, Chris Peeters beroert de gitaar en Patrick Riguelle zingt andermans' ziel uit zijn eigen lijf, hij is de jongste. Franse Chanson, een handvol Newman en, waarom niet, een flinke duik in het onuitputtelijke Standards repertoire. Zij vallen met het allergrootste plezier, en met uw eigenste deur, uw huis binnen."

Riguelle, Hautekiet & Peeters groepsfoto

Patrick Riguelle

Geboortejaar
1962

Riguelle is de zoon van een Waalse vader en Vlaamse moeder en groeide een periode op in Blankenberge waar hij een vriendschapsband met Kurt Van Eeghem onderhield.

Riguelle speelde in de jaren 80 als studiomusicus bij vele muzikanten zoals Dirk Blanchart, Salvatore Adamo. Later werd hij de frontzanger van de folkband Kadril. In 1999 werd hij de voornaamste zanger van De Laatste Showband, een activiteit die hij volhield tot 2011 toen de band stopte.

Later trad hij op met Jan Hautekiet en houdt dit al vele jaren vol en samen brachten ze succesvolle cd’s uit. In 2011 inspireerde de crisis hem om te grasduinen in de rijke songtraditie van The Brill Building, een voormalig kleermakersgebouw van de Brill Brothers op Broadway te New York. Het gevolg was de show Songs from the Brill Building die hij samen met John Terra brengt.

Daarnaast speelde hij bij tal van bands en artiesten als gastmuzikant: The Radio’s, Beverly Jo Scott, Blue Blot, The Scabs, Hugo Matthysen, Noordkaap, Mama’s Jasje, Margriet Hermans,Isabelle A, Guido Belcanto, Roland Van Campenhout, Elisa Waut, Red Zebra, De Mens…

zang
gitaar
pedal steel gitaar
Patrick Riguelle speelt gitaar tijdens Jazzathome 2023
Patrick Riguelle zingt tijdens Jazzathome 2023

Jan Hautekiet

Geboortejaar
1955

Jan Hautekiet is producer, radiomaker, muzikant en schrijver.

Hautekiet studeerde piano en kamermuziek aan de Academie van Sint-Pieters-Woluwe en taal- en letterkunde, filosofie en audiovisuele communicatie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarnaast volgde hij ook een journalistenopleiding en volgde hij piano bij onder meer John Lewis, Jasper van 't Hof, Michel Herr en Charles Loos. Ook volgde hij schriftelijke cursussen aan het Berklee College of Music in Boston.

Hautekiet is nu pianist en klavierspeler.

Hij deed sessiewerk voor onder anderen Paul Louka, Eric Melaerts, Jean Blaute, Philip Catherine, John Ruocco, de LSP-Band, het BRT-Jazzorkest, Wim De Craene, The Scabs, Wigbert, Fay Lovsky, Ludo Mariman, Dirk Blanchart, Kloot Per W, Spelers en Drinkers, Jan De Wilde en Tucker Zimmerman.

In 1997 startte hij een lange samenwerking met Patrick Riguelle. In 1999 stichtten ze samen De Laatste Showband in De Laatste Show op Eén. De band speelde de show tot 2011. 

In de herfst van 2008 gingen Hautekiet en Patrick Riguelle op tournee met de voorstelling Un Premier Amour. De titel van de show verwijst naar het gelijknamige lied van Isabelle Aubret, waarmee de zangeres in 1962 voor Frankrijk het Eurovisiesongfestival won. Tijdens Un Premier Amour, dat tijdens het najaar van 2009 werd hernomen, brachten Riguelle & Hautekiet een ode aan het Franse chanson. In 2012 bracht Hautekiet het album Un Premier Amour uit en toerde hij met Riguelle. In 2015 toerden ze met Brel-repertoire en kwam de cd-registratie On N'oublie Rien uit.

In 2002 begon hij aan een theatertour met Rick de Leeuw, waarin verhalen, gedichten en songs elkaar afwisselden. Er komen nog regelmatig nieuwe shows uit met Rick.

piano
toetsen
Jan Hautekiet speelt piano tijdens Jazzathome 2023

Chris Peeters

De Brabander Chris Peeters heeft als gitarist zo een beetje alles wel meegemaakt. Hij heeft in het begin van zijn loopbaan op een houtje moeten bijten, kreeg langzaam een reputatie als een gedegen sessie gitarist en werd uiteindelijk acht jaar lang door duizenden fans bewonderd en verafgood als de sessiegitarist van de Belgische superband Clouseau. Chris heeft nooit iets anders gedaan of gekend dan gitaarspelen. Hij is op en top beroepsgitarist, maar speelt zeker geen onverdienstelijk mandoline.

Op 12-jarige leeftijd begon Chris Peeters zo met gitaar spelen. Hij werd al snel beïnvloed door een Duitse plaat, The American Folk and Bluesfestival, en koos voor de blues. Vanaf zijn vijftiende versleet hij bandjes en op 18 jarige leeftijd nam hij in een dure studio even buiten Brussel zijn eerste singletje op. Hij gaat dan klassieke muziek studeren op het conservatorium in Mechelen, speelt in nog meer bandjes en word uiteindelijk uitgenodigd om op het tweede album van Clouseau gitaar te spelen. Hij slaat aan en blijft vooral bij live optredens als gitarist meespelen.

Hij was tussen 1999 en 2012 regelmatig te zien op tv als gitarist van De Laatste Showband in het praatprogramma De Laatste Show op Eén. 

gitaar
Chris Peeters speelt gitaar
Chris Peeters poseert met gitaar