KomboMalino

KomboMalino werd gevormd door 5 bevriende muzikanten, die een binding hebben met Mechelen.

In verschillende bezettingen speelden de muzikanten al eerder samen in groepen als Nine-2-Twelve, Bossanouche, Boogaleo Band …

KomboMalino brengt lichte jazz, met invloeden van soul, funk en latin jazz, toegankelijk voor elk publiek. 

groepsfoto samenstelling KomboMalino
KomboMalino groepsfoto live

Luc Strubbe

Luc Strubbe speelt al van 14 jaar gitaar. Eerst in rockgroepjes, maar toch ook al beïnvloed door jazz. Zijn eerste gitaarleraar, die ook les gaf aan Philippe Catherine, leerde hem Django Reinhardt kennen. Later volgde hij nog les bij Marcel Bossu.Samen met de Mechelse gitarist Paul Massy vormde hij jaren een duo.

In 2004 speelde hij samen met Walter Augustijnen en Ray King. Met Ray King musiceerde hij wekelijks . Leo Teughels kent hij al van toen ze twintigers waren  en samen jamden in de begijnenzolder van Willy Donni.

gitaar
Luc Strubbe speelt gitaar

Leo Teughels

Geboortejaar
1948

Leo is een Mechels jazzmuzikant, sinds vele jaren actief in verschillende muziekgroepen.

Na enkele jaren Big Band opteerde hij voor de kleine formatie, waar hij zich ontplooide tot solist op de saxen (soprano, alto, tenor en bariton), alsook op de dwarsfluit en op de chromatische harmonica. Naast het jazzpodium brengt hij sfeervolle live muziek voor allerlei feestelijke aangelegenheden : aperitiefconcerten, huwelijksfeesten, bedrijfsfeesten, recepties in feestzalen van restaurants en hotels … en dit met verschillende muzikanten, in duo, trio, kwartet, kwintet.

Op de Jazz at Home festivals te Mechelen trad Leo een tiental keren op met verschillende muzikale formaties, in verschillende genres : traditionele jazz, manouche jazz, bossa nova, latin jazz, soul, funk en boogaloo … Door regelmatig op te treden met muzikanten van een jongere generatie blijft Leo inspiratie vinden, ook op 75 jarige leeftijd.

Saxen (sopraan, alt, tenor, bariton)
dwarsfluit
chromatische harmonica
Leo Teughels speelt sax
Leo Teughels speelt mondharmonica tijdens Jazzathome 2023

Brandon Saeyvoet

Brandon is meester in de Rechten, Diplomatie, Internationale Betrekkingen, Management en Toegepaste Economische Wetenschappen. Sinds 2015 heeft hij een eigen advocatenbureau in Antwerpen. Naast zijn dagtaken neemt hij toch nog de tijd om het Hammond orgel en de piano te bespelen. Hij haalt zijn inspiratie bij de legendarische Hammondspelers zoals Lonnie Smith, Jimmy Mc Griff, Jack Mc Duff en Jimmy Smith. Vandaar komt ook zijn voorliefde voor soul-jazz, funk en ska. Brandon speelde bij de Nederlandse Soul Snatchers en de Belgische Boogaleo Band. Bij formaties zonder bassist speelt hij de baspartij met de baspedalen van de Hammond.

Op piano speelt Brandon in verschillende jazzstijlen, met voorkeur voor latin, soul, acidjazz, Cubaanse muziek en boogaloo.

Hammond
Brandon Saeyvoet speelt Hammond

Nico Moureau

Nico Moureau is op jonge leeftijd begonnen op gitaar met enkele kameraden in een rockbandje. Later, bij gebrek aan een bassist, werd gitaar geruild voor bas. Door de jaren ervaring en lessen werd de muzikale kennis opgebouwd en speelt hij hoofdzakelijk bas, maar ook gitaar, in diverse formaties en stijlen. Via de vele contacten rolde hij in de Jazzmuziek, ontdekte het begrip “Jazz-Standards” en werd vaste bassist bij de Noord-Antwerpse jazzband “Plymouth”. Hij speelde ook in de soul & funk band “The Aztecs” met een blazerssectie uit de BoomBigBand. Zo kwam hij onrechtstreeks in contact met saxofonist Leo Teughels en na diverse formaties werd “Nine2Twelve” opgestart. Hieruit is nadien “KomboMalino” ontstaan. Momenteel is Nico ook bassist bij “Saxtaar” (Chloé Clover) en actief in een project rond jazz-zangeres Margaret Pryde.

bas
Nico Moureau speelt basgitaar

Lode Tooten

Lode is een vaste waarde voor muziek in Mechelen, en wordt terecht een muzikale duizendpoot genoemd.
Hij bespeelt meerdere instrumenten, waaronder piano, orgel, beiaard, drums, percussie en nog een reeks blaasinstrumenten. Hij is vooral bekend als dirigent van zangkoren, operettes, fanfares en brassbands. In het Mechelse dirigeert hij Scala Vocale.
Lode heeft een passie voor klassieke muziek, maar hij is ook actief in de lichte muziek en jazz, als pianist en als drummer.
Hij deelt het podium met meerdere groepen uit het Mechelse : Nine 2 Twelve, de Retro’s, duo Tooten-Teughels, KomboMalino …

drums
Lode Tooten speelt drums