Jazz Anchor

"Jazz Anchor is een duo van trombonist Manten Van Gils en gitarist Peter Verbraken. Zowel Peter als Manten hebben muziek gecomponeerd die past in deze ongewone maar zeer smaakvolle combinatie van instrumenten. De stijl heeft sterke invloeden van Philip Catherine, Chet Baker enzovoort, en eindigt in de zachtere, meer verfijnde regionen van de jazz. De naam Jazz Anchor is gelinkt aan de stad Mechelen en haar brouwerij Het Anker, maar ook aan mogelijke samenwerkingen met andere muzikanten, of de locaties waar we voor anker gaan."

Jazz Anchor duo op Jazzathome 2018
Jazz Anchor duo poseert

Manten Van Gils

Geboortejaar
1980

Manten Van Gils is een freelance trombonist en componist. Als trombonist is hij voornamelijk actief in jazz, latin, bigband en pop. Als componist schrijft hij voor symfonisch orkest, bigband, strijkkwartet en jazz combo. 

Manten is stichter van de Q-Some Big Band en Jazz Anchor, zijn jazz-duo met gitarist Peter Verbraken en bedenker van Aminorella, de prinses uit de gelijknamige jazz opera (yet to come).

trombone
Manten Van Gils poseert

Peter Verbraken

Peter Verbraken werd geboren in Kassel, Duitsland, waar hij zijn diploma's voor klassieke gitaar, jazz gitaar, basgitaar, muziektheorie en arrangement behaalde.
Sind 1996 geeft hij les MIDI, jazz, bas en popgitaar aan het Koninklijk Conservatorium Gent. Hij werkt vooral als studiomuzikant, componist en arrangeur.
In 2005 nam hij een album op met Michel Legrand. Peter Verbraken tourde ondermeer met Caravelli in Japan en werkte mee aan de creatie van 'Scopa' (Wim Mertens).

gitaar
Peter Verbraken speelt gitaar tijdens Jazzathome 2023