Eve Beuvens Trio

De pianiste Eve Beuvens is ook componiste; ze schreef stukken voor haar trio, haar kwartet en haar meer recente septet "Heptatomic", waarmee ze een CD heeft uitgebracht op het Igloo label.

Het is echter niet om haar eigen composities te spelen dat ze een trio gevormd heeft met Jan de Haas en Victor Foulon, maar eerder om bestaande nummers te spelen die ze had willen componeren! Deze drie muzikanten komen samen om composities te spelen van de Europese jazz en de "American Songbook" die in hun ogen pareltjes zijn en die iedere keer opnieuw heruitgevonden kunnen worden, Enkele originele composities kunnen dit repertoire aanvullen om het gevarieerd, verfijnd en krachtig te maken.

Eve Beuvens poseert aan de piano

Eve Beuvens

Eve Beuvens was als kleine meid gefascineerd door de contrabas, maar op dertienjarige leeftijd koos ze toch voor de piano. "Het leek me fysiek minder inspannend" zei ze. Ze voelde zich onmiddellijk aangesproken door jazzmuziek, en besloot lessen te volgen bij Nathalie Loriers en schreef zich in aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze lessen volgde bij Diederick Wissels, John Ruocco, Kris Defoort, Garrett List en John Taylor. In 2005 behaalde ze het Meesterdiploma.

Beuvens speelde samen met verschillende muzikanten zoals David Linx, Fabian Fiorini en Nicolas Thys en is een vast lid bij Tribute (Félix Simtaine, Pierre en François Vaiana), Schinkentanz New Quintet, de Brussels Little Big Band en de Sidewinders. Daarnaast heeft ze ook haar eigen duo met Mikael Godée, trio (Yannick Peeters en Lionel Beuvens) en quartet (Joachim Badenhorst, Yannick Peeters en Lionel Beuvens). 

Pianiste Eve Beuvens maakt frisse, intelligente en hedendaagse jazz. Haar zin voor melodie is verfijnd, haar pianospel assertief en lenig. Ze neigt naar Brad Mehldau, maar houdt in de achteruitkijkspiegel haar blik op Lennie Tristano. Op Noordzee, cd voor het Igloo label, horen we een levenslustige jazzmuzikante met sterke persoonlijkheid.

piano
Eve Beuvens aan de piano

Victor Foulon

Geboortejaar
1986

Victor Foulon  ontdekte het plezier van muziek maken dankzij zijn grootvader die hem zijn eerste akkoorden van Bossa Nova toonde. Gepassioneerd als hij is, gaat hij in 2008 naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij jazzgitaar studeert bij Fabien Degryse en Victor Da Costa en drie jaar later staande bas bij Jean-Louis Rassinfosse.

Afgestudeerd in beide instrumenten, speelt hij staande bas in verschillende projecten van traditionele swing tot meer hedendaagse jazz en gitaar in wereld/folk/pop muziek.

In 2010 ontving hij de 1e prijs "du concours jeune talent" op het festival van Comblain-la-Tour en vervolgens in 2012 met "Saying Somethin' quartet" (bas). In 2013 heeft hij het eerste album van " God Save the Swing! ". In 2014, nam hij de composities van Margaux Vranken op voor de soundtracks van de film " Les Liberterres " (RTBF) en het eerste album van Jeremy Dumont trio " Resurection ". In 2016 nam hij een album op voor Diederik Wissels en het tweede album van God Save the Swing!

Wellicht heeft u hem horen spelen met Bob Mover (US), Steve Houben, Phil Abraham, Chrystel Wautier, Bart Defoort, Victor Da Costa, Fabrice Alleman, Jean-Paul Estievenart, Pascal Mohy, Antoine Pierre, Frederic Malampré, Diederik Wissels, Nicolas Kummert, Matthias De Waele, Nicola Andrioli, Jeremy Dumont en vele anderen.

contrabas
Victor Foulon speelt bas

Jan de Haas

Geboortejaar
1962

Jan de Haas is al meer dan 30 jaar actief als jazzmuzikant in binnen en buitenland, hij speelde onder andere met Toots Thielemans, Philip Catherine, Chet Baker, Steve Houben en vele anderen. Als vibrafonist bracht hij drie cd's uit onder eigen naam.

Jan de Haas, die in 1982 met zijn kwartet de eerste prijs won tijdens de Hoeilaart European Jazz Contest, is niet alleen een begaafd percussionist. Ook in het drummen munt hij uit, zoals hij al talloze keren heeft bewezen bij o.a. Chet Baker, Eddie Daniels, Toots Thielemans, Philip Catherine, Steve Houben, Richard Rousselet, Michel Herr, Jacques Pelzer, Jack Van Poll, Nathalie Loriers, Erwin Vann, Pirly Zurstrassen, Roger Vanhaverbeke, Jerome Richardson en zovele anderen.

drums
vibrafoon
drummer Jan de Haas