Doppio

Jill Suykerbuyk (Frajill) en Griet Grypdonck, twee zoekende zielen die elkaar gevonden hebben. In de verrassende combinatie van zang met contrabas zetten ze samen hun zoektocht verder naar poëzie, ontroering en troost.

Naast eigen muziek brengen ze ook verfrissende arrangementen van composities van Schubert, Purcell en Weill, een vleugje virtuoze bebop, een verdwaalde blues of een vederlichte bossa.

Jill Suykerbuyk (zang) en Griet Grypdonck (contrabas), 2 zoekende zielen die houden van koffie en mooie muziekjes. Zij schenken u een bakje troost met hun hartverwarmende arrangementen van swingende jazzkes, een verdwaalde blues, een vederlichte bossa en zelfs een scheutje klassiek.

Doppio promo foto
Doppio tijdens Jazzathome 2023

Jill Suykerbuyk

Haar naam is Jill Suykerbuyk, maar de meesten kennen deze Antwerpse zangeres met haar bezielde stem als Frajill.

Jezelf kwetsbaar opstellen hoeft namelijk niet altijd vergeleken te worden met een breekbaar, porseleinen vaasje op de rand van de kast. Frajill staat net voor de kracht van gevoeligheid en de schoonheid van de kleine dingen.

Op 12-jarige leeftijd nam Frajill saxofoonlessen bij Len Van Kuijk. Vijf jaar later ontdekte ze het kleurenpalet in haar stem en begon ze haar eerste kwartet Jazzlight. Met hun plaat, genaamd That's All!, toerde Jill twee zomers door Frankrijk en Italië.

In 2012 won de zangeres op 19-jarige leeftijd de wedstrijd Sterk Onversterkt en speelde ze op Moziekmozaïek tijdens de Gentse Feesten. Dat jaar trad de zangeres regelmatig op in verschillende plaatsen met de Big Band van Brasschaat (onder leiding van Carlo Mentens), waaronder de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

In 2015 zwierf de zangeres 14 maanden rond in Zuidoost-Azië, Nieuw-Zeeland en Australië.  In Melbourne deed ze veel ervaring op in de jazzscene en jamde ze wekelijks met muzikanten van over de hele wereld.

In 2020 deelde Jill het podium met Marie Daulne van Zap mama, in een fondsenwervingsproject genaamd Save The Piano.

Dit jaar 2023, is Frajill haar masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen aan het afronden, terwijl ze bezig is met verschillende projecten; Doppio, Dukebox, een ander Duke Ellington project in Wallonië...

zang
zangeres Jill Suykerbuyk