Patrick Riguelle

Geboortejaar
1962

Riguelle is de zoon van een Waalse vader en Vlaamse moeder en groeide een periode op in Blankenberge waar hij een vriendschapsband met Kurt Van Eeghem onderhield.

Riguelle speelde in de jaren 80 als studiomusicus bij vele muzikanten zoals Dirk Blanchart, Salvatore Adamo. Later werd hij de frontzanger van de folkband Kadril. In 1999 werd hij de voornaamste zanger van De Laatste Showband, een activiteit die hij volhield tot 2011 toen de band stopte.

Later trad hij op met Jan Hautekiet en houdt dit al vele jaren vol en samen brachten ze succesvolle cd’s uit. In 2011 inspireerde de crisis hem om te grasduinen in de rijke songtraditie van The Brill Building, een voormalig kleermakersgebouw van de Brill Brothers op Broadway te New York. Het gevolg was de show Songs from the Brill Building die hij samen met John Terra brengt.

Daarnaast speelde hij bij tal van bands en artiesten als gastmuzikant: The Radio’s, Beverly Jo Scott, Blue Blot, The Scabs, Hugo Matthysen, Noordkaap, Mama’s Jasje, Margriet Hermans,Isabelle A, Guido Belcanto, Roland Van Campenhout, Elisa Waut, Red Zebra, De Mens…

zang
gitaar
pedal steel gitaar
Patrick Riguelle speelt gitaar tijdens Jazzathome 2023
Patrick Riguelle zingt tijdens Jazzathome 2023