Marcos Baggiani

Geboortejaar
1973

Marcos Baggiani (1973) is in Buenos Aires (Argentië) geboren. Al muzikant is hij actief met live-drums en percussie, studio-opnames, compositie/arrangementen, ensembles leiden, moderne-dans-lessen begeleiden en lesgeven. Marcos heeft de opleiding Master Drums-Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam afgerond. Sinds 1994 is Marcos al in de professionele muziekwereld bezig – sinds 2001 in Nederland.

Met verschillende bands en projecten stond hij op podia, zoals Paradiso, Melkweg, Bimhuis, Panama, Laantaren Vester (Rotterdam), North Sea Jazz Festival, Berlin Muziek Week, Buenos Aires Jazz Fest, 12 Points (Dublín), Moers Fest (Duitsland), Grachten Festival, Cross-Linx Fest. , Gadeamus Muziekweek, Paradox (Tilburg), Toonzaal (Den Bosch), Jamboree (Barcelona), Jimmy Glass (Valencia) en veel meer.

Hij is regelmatig op tournees door Nederland, Spanje, Oostenrijk, Polen, Duitsland, België, Frankrijk, Argentinië, Brazilië en Turkije.

Zijn persoonlijke focus in de muziek is flexibiliteit, improvisatie en de dynamiek van expressie en energie. Sinds 1994 geeft Marcos drumles aan verschillende leeftijden en niveaus. Dat doet hij in privé-lessen, groepslessen en workshops.

Marcos geeft ook workshops over jazz en improvisatie in conservatoria en andere instituten.

 

drums
percussie
Marcos Baggiani speelt drums en precussie