Bruno Castellucci

Geboortejaar
1944

Geen drumschool of conservatorium voor Bruno Castellucci , althans niet als leerling. Toch stond hij al heel snel op het podium dankzij het winnen van een jazzconcours en de helpende hand van grote namen die het vak kenden. Zijn devies van in het begin: goed luisteren naar anderen en geen onderscheid maken tussen jazz en overige muziekstijlen.

Het leverde hem door de jaren heen werk op aan de zijde van o.a. André Brasseur, Alex Scorier, Art Farmer, Philip Catherine, Joe Zawinul, Chet Baker en Jaco Pastorius. In 1974 werd hij de vaste drummer van Toots. Een rol die hij tevens drie decennia lang vervulde in de bigband van de Duitse trombonist Peter Herbolzheimer.

Ook artiesten als Maurane en Marc Moulin deden beroep op zijn diensten. Hij was zelfs een aantal maanden te horen in de musical ‘Hair’ en was de drummer op de originele versie van ‘Eviva Espana’.

Castellucci zijn naam circuleerde niet alleen door heel de Europese jazzscene als betrouwbaar en professioneel drummer voor liveoptredens maar hij was eveneens een fel gegeerd sessiemuzikant.

Hij is nog steeds actief als lesgever en ook het podium wil hij nog altijd voor geen geld missen. Hij heeft er al een rijk gevulde carrière op zitten van 50 jaar vakmanschap.

drums
Bruno Castellucci speelt drums