12

Genre
jazz pop duo

Blue Sands

Belgische zangeres Esther Van Hees en Nederlandse basgitarist Reindert Kragt vormen samen het indie/jazz duo Blue Sands. De twee beste vrienden leerden elkaar leerden kennen tijdens hun jazz master studies aan het conservatorium van Amsterdam in 2013. Door de
jaren heen hebben ze samen gespeeld in verschillende bezettingen.

In 2020, te midden van de pandemie, begonnen ze hun tweekoppige band Blue Sands, met als bezetting enkel zang, basgitaar en een uitgebreide selectie aan effectpedalen. Datzelfde jaar brachten ze hun debuut EP ‘Flowers Made of Clay’ uit en nu presenteren ze hun eerste album ‘No Longer Blue’.
Het duo kreeg in hun jonge bestaan reeds de kans om hun muziek te laten horen op festivals als Injazz, So What’s Next, Amersfoort Jazz en Generations Jazz. Samenwerkingen met gastsolisten als Kika Sprangers, Ben van Gelder, Jef Neve, Marta Arpini, Jeroen van Vliet en
nog meer staan op de agenda.
Hun inspiratie? Disney, Grunge, klassiek, videogame scores... Blue Sands laat zich inspireren ongeacht het genre. Hun eerste volledige album is een verzameling van gedeelde geheimen, mysterieuze landschappen, emotionele telefoongesprekken en wijze woorden van Bob Ross met een vleugje blauw zand.
Blue Sands maakt van elke show een huiskamerconcert, ongeacht de grootte van de venue.
De intieme bezetting van zang en basgitaar biedt de ruimte om verhalen centraal te zetten en contact te leggen met het publiek. Kom naar een van de release shows en wees welkom in het huiskamer universum van ‘Blue Sands’.

duofoto Blue Sands

Esther Van Hees

Geboortejaar
1991

Esther Van Hees (1991) afkomstig uit België, behaalde een bachelor jazz zang aan het conservatorium van Tilburg gevolgd door een master jazz zang aan het conservatorium van Amsterdam. In 2013, haar bachelor afstudeerjaar, mocht zij de conservatorium talent Award in ontvangst nemen.

In 2013 bracht Esther haar debuut EP ‘ Got Wings’ uit, in 2016 en 2018 bracht zij 2 albums uit onder de naam ‘Esther en Mateusz’ met gitarist Mateusz Pulawski. In 2019 bracht Esther onder haar eigen naam een album uit met bewerkingen van Nederlandstalige nummers van oa Ramses Shaffy met Jeroen van Vliet op piano en Miguel Boelens op sax. Met deze band werkt ze momenteel toe naar een 2de album.

Het tweede project waar Esther momenteel actief mee is heet ‘Blue Sands’, een duo met elektrische bassist Reindert Kragt (die ze ontmoette in 2013 tijdens de conservatorium Talent Award finale waar Reindert ook aan meedeed) In 2020 bracht het duo hun EP ‘Flowers made of clay’ uit en in de lente van 2022 zal hun eerste volledige album uitkomen. Naast deze projecten is Esther zangeres bij het sextet ‘ Islander’s Dilemma’ van Spaanse trompettist Natanael Ramos. Met deze band tourde ze al in Tenerife, Colombia en Chile.

Sinds 2020 is Esther (online) werkzaam als docent zangtechniek op het conservatorium van Suriname.

zang
Esther Van Hees zingt

“Blue Sands heeft bijzonder weinig middelen nodig om te boeien… De sound heeft regelmatig iets droevigs, maar ook iets dromerigs.” – Ruud de Zwart (festivalinfo.nl)

“Speels en wendbaar samenspel geeft alle muziek die zij vertolken een verbluffend fris karakter en zij blijven boeien tot de laatste noot is uitgeklonken. Kragt en van Hees spelen al heel lang samen en hun hoorbare vriendschap geeft een buitengewoon charmante gloed aan hun muziek. Muziek is leuk als dit duo speelt.“ - Anton Goudsmit

"De vinyl-EP van deze ‘uitgeklede’ bezetting maakt een verpletterende indruk. Zó mooi kunnen één stem en een basgitaar dus klinken! De vier filmische tracks op Flowers Made of Clay bewijzen weer eens onomstotelijk: minder is meer. Maar dan moet dat wél gedaan worden door Blue Sands, een jazz duo met geheel eigen, eigenaardige en eigenzinnige muziek." - Fons Delemarre (Platomania)

Alain en Chris De Keukeleire-Van Belleghem

Lange Schipstraat 30, Mechelen

Dansschool Devos was tot enkele jaren geleden een begrip in Mechelen. Na de stopzetting van de dansschool werd het pand op indrukwekkende wijze verbouwd tot twee stijlvolle stadswoningen. Je geniet er van een overvloed aan licht en een bevoorrecht zicht op de Dijle en de Hoogbrug. Het concert gaat door op de bovenste verdieping onder het dak.

De Keukeleire - Van Belleghem
voorgevel
zicht op keuken
houten gebinte
binnenruimte tijdens pauze bij jazzathome 2015
terras tijdens pauze bij jazzathome 2019
terras tijdens pauze bij jazzathome 2019