05

Genre
piano & percussie

Walter Lampe solo & guest Chris Joris: percussie

Walter Lampe is jazzpianist en componist van Australische origine (Sydney Conservatorium).  Geboren in 1962.

Walter Lampe staat bekend om zijn aardse, swingende stijl - een speler die diep in de muziek gaat - of het nu in een situatie van hardcore impro, bop of ruimtelijke lyriek is; met een uniek begrip van de jazz piano traditie. Als componist zijn zijn romantische gevoeligheden duidelijk, sporen van Nichols/ Monk zijn er ook gekoppeld aan intuïtieve openheid.

Chris Joris zal Walter in momenten vervoegen als guest op percussie.

Walter Lampe speelt piano
Walter Lampe poseert naast piano

Walter Lampe

Walter Lampe is jazzpianist (solo & pianotrio), componist & improvisator van Australische origine (Sydney Conservatorium). Hij heeft internationale ervaring in de traditionele jazz, bebop tot improvisatie en heeft gestudeerd met Mal Waldron (Billie Holiday-Mingus-Coltrane).

Zijn improvisaties en composities zijn te horen op verschillende cd's:

'Trio Music-Live at the Bimhuis' hardcore improv met Tony Buck en Joe Williamson

'Windmills On Mars' Duet met Dale Barlow

'Walzone' Trio - eigen songs


 

piano
Walter Lampe speelt piano

Chris Joris

Wanneer je kijkt naar de meest bekende jazzmuzikanten uit België, kun je niet om percussionist, componist en pianist Chris Joris heen.

Joris is al meer dan 45 jaar bezig met het experimenteren met verschillende soorten instrumenten en etnische muzieksoorten, om zo een geheel eigen stijl te creëren. Zijn muziek is vooral te omschrijven als een combinatie van jazz- en wereldmuziek. Met veel passie heeft Joris in zijn muzikale carrière verschillende cd’s uitgebracht, in en buiten Europa getoerd met zijn band Chris Joris Experience, en talloze projecten uitgevoerd; solo of met andere muzikanten. En dit met succes: voor zijn werk heeft hij verschillende prijzen gewonnen, waaronder die van de Beste Vlaamse Artiest in 1998.

drums
conga's
Chris Joris op drums

Bart en Linda Van der Vorst - De Ron

Frederik De Merodestraat 45, Mechelen

Deze historische herenwoning met binnentuin werd recent smaakvol gerestaureerd en ligt in de schaduw van de pittoreske Sint-Janskerk.

Hier huisde het voormalig Dispensarium ‘Hector Le Blus’. 

Hector Le Blus (1850-1906) was een arts met een bloeiende praktijk die het schopte tot hoofdheelmeester van het Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis in Mechelen. Ook trad hij op als geneesheer voor de burgerwacht. Hij sensibiliseerde de Mechelse bevolking met affiches, folders, brochures en krantenadvertenties in zijn strijd tegen de tuberculose. Dit leidde tot zijn eigen “Dispensarium H. Le Blus” in de Frederik de Merodestraat 45 in Mechelen, dat beschikbaar werd voor wereldbefaamde onderzoekers uit verschillende landen.

living bij Van der Vorst-de Ron
living bij Van der Vorst-de Ron
tuin bij Van der Vorst-de Ron
living bij Van der Vorst-de Ron
gevel woning
voorgevel en rode deur