Julien Tassin

Julien is een nieuwsgierige en gepassioneerde muzikant en houdt van een  mix van genres, het openen van nieuwe horizonten en het uitproberen van verschillende stijlen.

Hij is afkomstig uit Charleroi en  Julien ontdekte muziek in een familie van muziekliefhebbers. Als onvoorwaardelijke fans van The Beatles boden  zijn ooms hem zijn eerste gitaar  aan toen hij acht jaar oud was, waardoor hij een paar jaar later de blues ontdekte. Terwijl hij met groepen in de regio optrad, bracht hij zijn dagen door in de plaatselijke mediabibliotheek waar hij jazz ontdekte.

Zijn liefde voor de muziek van John Coltrane, Thelonious Monk, Miles Davis, Charles Mingus en vele anderen leidde hem geleidelijk af van het klassieke. Het ritme, de harmonische rijkdom en de vrijheid van jazz intrigeerden en fascineerden hem.

Razend voor ontdekkingen, ging hij naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij gitaar studeerde onder Paolo Radoni.

Hij was een eclectische gitarist, en hij werd voor het eerst opgemerkt met The Crazy Moondog Band samen met bassist Daniel Romeo en muzikanten als Eric Legnini, Christophe, Panzani en Rosario Giuliani.

Sinds 2015 toert hij met twee ervaren handlangers, veteranen van allerlei muzikale hybriden: contrabassist Nicolas Thys (vandaag vervangen door de Mechelse Lennart Heyndels) en drummer Dré Pallemaerts. In september 2018 brachten ze hun eerste album samen 'Sweet Tension' uit voor Igloo Records. Julien is mede-oprichter met zijn neef van de rockband Run SOFA en is ook een solo-artiest. In het najaar van 2019 brengt hij zijn solo-project in première in BOZAR in Brussel.

Al deze ervaringen stellen hem in staat om een ​​unieke stijl van compositie en spel te definiëren die evenveel leent uit de blues als uit jazz en rock.

elektrische gitaar
Julien Tassin speelt gitaar tijdens Jazzathome 2019 in Het Anker
Julien Tassin speelt gitaar