Matthias De Waele

Geboortejaar
1988

Matthias De Waele (°88) had de muzikale microbe al heel vroeg te pakken. Zijn grootvader moedigde hem aan om zich in te schrijven aan de Academie Voor Muziek en Woord te Oudenaarde. Op achtjarige leeftijd begon hij met Solfège en een jaar later kwam daar ook Klarinet bij. Wanneer Matthias twaalf jaar was, ontdekte hij de liefde voor de drums. Na een studie Criminologische Wetenschappen besloot hij zijn leven 100% aan muziek te wijden.

Matthias studeerde aan het Lemmensinsituut te Leuven, CODARTS te Rotterdam en het conservatorium van Brussel waar hij les kreeg van onder andere Dré Pallemaerts, Marek Patrman, Hans van Oosterhout en Lionel Beuvens. In 2015 ontving hij een BAEF fellowship waardoor hij de mogelijkheid had om te studeren aan The New School For Jazz And Contemporary Music, waar hij de Provost Scholarship ontving, te New York. Hij studeerde er met Reggie Workman, Billy Harper, Dan Weiss, Joanne Brackeen, Amir Ziv, en John Hollenbeck.

Matthias speelde met ondermeer Bert Joris, Tutu Puoane, Jos Machtel, Itai Kriss, Or Baraket, Bram De Looze, Brussels Philharmonic, Criss Cross Europe Band 2013, Jimmy Halperin, Andrea Pozza, Frank Vaganée, Nicola Andrioli, Pierrick Pédron, Jeremy Manasia en Igor Gehenot.

Hij maakt deel uit van groepen zoals Bravo Big Band, De Looze/Machtel/De Waele, Yuan Quintet.

drums
Matthias De Waele speelt drums tijdens Jazzathome 2019