Sal La Rocca

Geboortejaar
1961

Sal La Rocca komt uit Seraing in België, vlakbij Luik. Hij begon als rockgitarist, maar stapte over naar de bas als instrument bij uitstek nadat hij een aantal grootheden uit de jazz had gehoord. Hij leerde zichzelf spelen op 23-jarige leeftijd en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest gevraagde bassisten in België.

Sinds de jaren '80 is hij niet meer weg te slaan uit de Belgische jazzscene. Hij speelde doorheen zijn carrière bij diverse grote namen uit zowel de nationale als de internationale scene zoals Lee Konitz, Mal Waldron, Jacques Pelzer, Steve Grossman, Randy Brecker, Richie Beirach, Philip Catherine, Toots Thielemans, Dani Klein ...

 

In 2017 en 2018 speelde Sal La Rocca verschillende concerten met twee beroemde Franse muzikanten: Jacky terrasson & Stéphane Belmondo (met wie hij al eerder had gespeeld, in 2003 en 2005) in een kwartet met de jonge en getalenteerde Belgische drummer Antoine Pierre.

In 2003 bracht hij zijn eerste album Latinea uit. Sal was toen de officiële bassist van zangeres Anne Ducros tot 2007, toen hij bassist werd van de poprockband Vaya Con Dios.

Zijn tweede album 'It Could Be The End' kwam uit in 2013, met een aantal originele composities, en zijn derde album 'Shifted' kwam uit in 2018.

Hij laat zich inspireren door Paul Chambers.

contrabas
Sal La Rocca speelt contrabas