Ramsy Irani

Op zijn 17de ontdekte Ramsy Irani de liefde voor gitaar. Aanvankelijk was hij vooral een singer songwriter en werd hij in zijn gitaarspel sterk beïnvloed door Jimi Hendrix. Tijdens zijn studies had hij een eigen groep "The Orphan" waarmee hij regelmatig optrad. Tijdens zijn tweede kandidatuur filo kwam hij in contact met Jazz. Vanaf dat moment besliste hij om zich volledig te concentreren op gitaar. Hij speelde in diverse groepen (Chan Dara met Monday Justice als zanger, Bai Kamara, Sofie Dykmans, ea..).

Vanaf 2004 combineert Ramsy zijn job als verantwoordelijke met de Bachelor Jazz gitaar te Brussel bij Paolo Radoni. Vandaag vervolgt Ramsy de Master - opleiding aan het conservatorium te Antwerpen bij Martijn van Iterson. Tevens heeft Ramsy definitief voor muziek gekozen en geeft hij gitaarles aan de kunstfabriek te Duffel. Met zijn Jordaanse achtergrond ontwikkelde hij een kleurrijke lyrische stijl. Ramsy is actief in diverse projecten van jazz tot funk en wereldmuziek.

Zowel als bassist en als gitarist wordt hij sterk gewaardeerd in live en studio-werk. Tevens componeert Ramsy eigen werk voor het Ramses IV.

Ramsy Irani kennen we van Jazzathome toen hij speelde bij Les Tzigales.

gitaar
Ramsy Irani poseert met gitaar