Sander Huys

Sander Huys groeide op in een muzikaal nest. Zijn vader was halftijds muzikant en bracht hem al vroeg in aanraking met jazz en blues. Op zijn tiende begon hij met klassieke piano-lessen in het DKO (deeltijds kunstonderwijs) en al snel leerde hij de basis van jazz en blues op piano. Op zijn 17de kruiste de basgitaar op zijn muzikale pad en die heeft hem nooit meer losgelaten. Na een flirt met de richting wijsbegeerte aan de UGent studeerde hij aan het conservatorium van Gent jazz-bas bij Yannick Peeters en Janos Bruneel.
Zijn onbevangen en genre-overstijgende visie op muziek zorgt ervoor dat hij speelt bij verschillende projecten in diverse stijlen: SAMFI (afrojazz), Ventus (poprock), super samba ginga (samba) en Arend Delabie (indie), waarmee hij te zien was op podia in binnen-en buitenland (DOUR, de Roma, Vooruit, Boomtown, Best Kept Secret, AB,...).
Daarnaast was hij één van de drie kernleden van de band EMY, waar hij meehielp met het arrangeren van songs die onder andere airplay kregen op Radio 1 en Studio Brussel.


 

bas
Sander Huys poseert