Elias D'hooge Trio

Met ons trio willen we ons eigen unieke verhaal vertellen met originele composities die geworteld zijn in verhalen, dromen en grote inspiraties.

We mengen jazz traditie met meer moderne muzikale concepten van improvisatie en compositie op een manier waarop we een gesprek kunnen starten dat leuk, humoristisch, gespannen, verdrietig kan zijn ...

Een gesprek aangaan met elkaar, ons innerlijk en het publiek via muzikale parameters en de prachtige taal van 'jazz' maakt dat we plezier hebben op en naast het podium.

In februari 2023 werd het trio geselecteerd als eerste finalist van het B-Jazz International Contest. De jury sprak toen van een "krachtige, originele set - een verhaal of suite - die je naar allerlei sferen brengt. Alles is tot in de puntjes verzorgd.”

groepsfoto Elias 'D'hooge Trio
Elias D'hooge Trio live tijdens Jazzathome 2023

Elias D'hooge

Geboortejaar
2001

Pianist Elias D'hooge is een jonge pianist die een veelbelovende toekomst tegemoet gaat.

Hij leerde zijn kompanen, die samen het trio vormen, kennen aan het KASK in Gent, waar hij momenteel een masteropleiding jazzpiano volgt.

Zijn studies worden begeleid door niemand minder dan Bram De Looze, Christian Mendoza, Seppe Gebruers en Erik Vermeulen. Met zijn trio wonnen zij de B-Jazz International Contest 2023.

piano
Elias D'hooge speelt piano tijdens Jazzathome 2023

Zjef Van Steenbergen

Geboortejaar
1995

Bassist Zjef Van Steenbergen - met zijn achtentwintig jaar de oudste van het trio - voltooide zijn masteropleiding basgitaar, maar besloot zich nog een jaartje toe te leggen op de contrabas.

Zeer veelzijdig' zal immers altijd een gezocht talent blijven.

contrabas
Zjef Van Steenbergen speelt bas

Tom Peeters

Geboortejaar
1996

Drummer Tom Peeters begon dan weer te drummen op zijn zevende en ontwikkelde doorheen zijn studies een stijl die erg in de smaak valt bij de jongste generatie Belgische jazzartiesten. Zijn veelzijdigheid bracht hem bij groepen als Kin Gajo, Screens en John Ghost.

drums
Tom Peeters aan de drums tijdens Jazzathome 2023