Gaëtan Casteels

De in Brussel geboren Gaëtan Casteels begon op 19-jarige leeftijd contrabas te spelen aan het Conservatoire Royal de Bruxelles. Daar studeerde hij jazz bij Jean-Louis Rassinsfosse en klassieke contrabas bij Christian Vanderbrorght en Eric Demesmaeker. Hij woonde ook 5 jaar in Spanje, waar hij studeerde bij Horacio Fumero. Gaëtan volgde ook de masterclasses van Dave Holland, Christian McBride, George Garzone en vooral Hein Van de Geyn.

We konden hem horen in jazzbands met Eve Beuvens, Jan De Haas, Daniel Stokart... Hij speelt met de cubaanse pianist Alejandro Vargas in Bozar en toerde met Franse songwriters (festivals de Mars en Chanson, Rallye de la Chanson Française...), in Zwitserland (Genève, Bienne...), in Frankrijk (Parijs, Avignon, Perpignan, Bordeaux...), in Italië, Andora en Spanje.

Gaëtan Casteels bracht in januari 2022 zijn album "The Missing One(s)" uit met zijn Ozaín Quartet.

Gaëtan componeert voor zijn kwartet, maar heeft ook de muziek gemaakt voor de korte film " Haften " van Jannes de Leest en onlangs de muziek voor het theaterstuk " Rakanyak " van de Compagnie Charlie.

contrabas
Gaëtan Casteels speelt contrabas